Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor april 2012?

In deze maandelijkse topics kun je je persoonlijke schrijfdoelen bepalen, in kleine stukjes opbreken en je vorderingen bijhouden. Wat zijn je schrijfdoelen voor april, evt. met het oog op een groter (jaar)doel? Je grote jaardoelen voor 2012 kun je hier kwijt. Sta ook eens rustig stil bij afgelopen maand: waar ben je tevreden over? Hoe wil je nu verder? Veel inspiratie & schrijfplezier!

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- verder met verbeteren hoofdstukken 10 t/m 25 van mijn boek Apocalyps - stukje schrijven voor schrijfwedstrijd Thor - verder gaan met boek Beyond (laag pitje) - Apocalyps (hopelijk) voor het einde van de maand opsturen naar uitgeverij, anders volgende maand.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Afgelopen maand lekker aan mijn ms gewerkt. Komende maand verder en de eerste versie van mijn ms afronden.

Lid sinds

12 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Deel 2 van het slechtste verhaal allertijden afronden, deel 3 en hopelijk deel 4 aan elkaar schrijven en misschien beginnen aan deel 5.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik merk dat ik het erg prettig vind om met maanddoelen te werken, dus ik doe weer mee: - Mijn ms (vervolg op Kate) eerste 25.000 woorden herlezen en 10.000 schrijven - kort verhaal 10-12-jarigen afronden - 2 columns kerkblad - 3 columns baby en kind - overleg met educatieve uitgever ivm verhalen bij lesmethode - lezing (14-04) en promotie rond Kate - laatste overleg dingen met illustrator prentenboeken die in augustus verschijnen - blog over boekpresentatie

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat afschuwelijke gedrocht in goede banen leiden. Na het lezen van heel goede korte verhalen op Vrouwenthriller.nl zakte de moed me even in de schoenen. Tot ik me realiseerde, zoals altijd, dat ik het moet hebben van hard werken. Dus vannacht een plan bedacht en vanmorgen opgeschreven. Aan de hand van dit plan ga ik vandaag weer ploegen in mijn verhaal. Gewoon doorgaan dus. Dat is mijn plan van de maand.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Vorige maand viel het schrijven tegen. Ik was moe en de woorden vlogen bij mij nu niet bepaald vanzelf op het scherm. Mijn doelen voor april: - 2 gedichten - begin maken aan ms voor kids 12+ - vrouwenthriller.nl overwegen - grimmig verhaal

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze maand gaat alles naar: - Eerste versie van Fantastels 2012 inzending afwerken. - FSB inzending voltooien - MS verder schrijven.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoofdstuk 3 van mijn 'boek' afmaken. Meedoen met de TwitterThriller (volgers op mijn Twitter zijn overigens welkom, zie mijn profiel :) ). Een column schrijven. En misschien nog een schrijfwedstrijd, maar ligt aan de tijd ;) .

Lid sinds

11 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Doel april: hoofdstuk 4 van ms schrijven, nu op zo'n 1000 woorden. Daarnaast ook beginnetje maken aan kort verhaal waar ik leuke ideeen voor heb.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk topic! Mijn doelen voor april zijn: Definitieve versie van mijn korte verhaal 'Batman en Robin' schrijven. Dit is een verhaal waar ik al jaren geleden aan begonnen ben. 'Schetsen' maken voor een paar gedichten voor de Turing nat. gedichtenwedstrijd. Dit jaar was één gedicht door naar ronde twee. Eens kijken of ik er dit jaar twee van kan maken. Opzet maken voor nieuw verhaal voor U.A. wedstrijd. Ben benieuwd of het lukt met die doelen van mij en of het hier opschrijven een goede stok achter de deur is.

Lid sinds

12 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ondanks drukte en vermoeidheid heb ik vorige maand vrij veel gedaan gekregen, alleen mijn manuscript heb ik wat laten slabakken. Als ik de deadline voor Dromen & Demonen nog wil halen, zou ik dat eigenlijk deze maand moeten inhalen, maar ik weet niet of ik daar de energie voor ga hebben. Langs de andere kant zie ik ook dat er mensen zijn die willen meedoen aan die wedstrijd en nog altijd aan de eerste versie bezig zijn terwijl ik bijna de tweede herschrijfronde heb afgerond, dus ik geef de moed nog niet helemaal op. Mijn doelen voor april, in orde van prioriteit: - Mijn jaardoel om iedere maand minstens één verhaal in te zenden, heb ik alvast vervuld door een verhaal in de sturen voor de microwedstrijd (deadline vandaag). Ik heb ook al een verhaal klaar voor de Kafka-wedstrijd (deadline 9 april). Voor Het mooiste testament (deadline 15 april) heb ik een schema en één derde staat al op papier. Gezien de grote prijs die eraan vasthangt wil ik hier zeker voor gaan. Voor de Hendrik Prijs-prijs (deadline 15 april) heb ik een verhaal klaar in eerste versie, maar ik betwijfel toch of ik dat tijdig helemaal af krijg. Niet erg, dan gebruik ik het wel ergens anders voor. - Omdat mijn zwangerschap nu letterlijk en figuurlijk zwaar begint te wegen en ik daardoor zelden de energie heb om een hele avond achter de computer te zitten, wil ik me vooral toeleggen op het schrijven van eerste versies, want dat kan ook liggend op de bank of eventueel zelfs in bed. Daarom pik ik mijn NaNo-kortverhalen project van vorig jaar weer op, met nog 4 verhalen te schrijven. Die kan ik dan gebruiken voor Fantastels, de UA en eventueel nog een andere wedstrijd. - Wanneer ik het toch kan opbrengen om lang achter mijn laptop te kruipen, wil ik eerst en vooral verder werken aan mijn manuscript. De tweede herschrijfronde afronden en aan de derde beginnen - volgens mijn schema zou ik tot hoofdstuk 6 moeten geraken, maar ik ga mezelf nu niet forceren. - Mijn verhaal voor de FSB (deadline 25 juni) herschrijven, zodat ik het nog voor de bevalling kan laten proeflezen en in juni het resultaat daarvan kan verwerken. - Ik zou mijn verhalenworkshopverhaal van PF eindelijk willen afronden, is nog maar een beetje werk aan. - Eventueel nog wat andere verhalen herschrijven, maar ik reken er echt niet op dat dat er van komt.

Lid sinds

18 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik ga geen lijstje meer noemen. daar houd ik even helemaal mee op. De reden is dat ik in maart (via de ZZ-marathon) voor het eerst aan een lang manuscript begonnen ben (prehistorisch verhaal; voorlopige schatting rond de 70.000 woorden) en dat me dat zo geweldig goed bevallen is dat ik voorlopig niets anders wil dan dat verhaal in een keer af gaan ronden. Ik sta nu op 30.000 woorden, heb heel aardig in mijn hoofd hoe ik het verhaal binnen zo'n 40.000 woorden af kan gaan ronden en wil dus nu het ijzer smeden als het heet is. 'In een keer' is natuurlijk betrekkelijk. Ik wil het verhaal de tijd geven die het nodig heeft, inclusief het zoeken van proeflezers en de nodige herschrijfrondes. Zo lang dit niet af is, vergeet ik al het andere en gaan mijn plannen voor korte verhalen op zijn minst de koelkast en misschien wel helemaal de diepvrieskast in.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Mijn ms afmaken. Ik heb de laatste paar dagen weinig geschreven omdat ik "vast zat". Het einde zat nog niet goed in mijn hoofd. Na een paar dagen brainstormen en fantaseren is het nu duidelijk. Ik heb de film met de eindscènes ettelijke keren in mijn hoofd afgespeeld, en nu gaat het schrijven weer bijna als vanzelf. :) Dus over ongeveer een weekje... feest!.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze maand gaat alles naar: - Eerste versie van Fantastels 2012 inzending afwerken. - FSB inzending voltooien - MS verder schrijven.
Eerste doel gehaald, tweede bijna en het derde is in volle productie.

Lid sinds

11 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb een maandje schrijfrust genomen, wel korte stukjes geschreven/bijgewerkt. De komende maanden schrijf ik sowieso elke dag voor mijn werk, dat moet perfect zijn dus zo krijg ik training genoeg :) In april wil ik mijn ms bijwerken (kinderboek) waar ik alle tijd voor wil nemen, en aan een nieuw kinderboek werken voor een schrijfwedstrijd.

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hoe gaat het met iedereen? Lekker gewerkt afgelopen week? Ik heb veel aan mijn ms gewerkt. Begin, climax en einde staan nu behoorlijk De scènes voor het midden heb ik grotendeels. Alleen nog goed zien te krijgen qua volgorde en spanningsopbouw. Pas daarná uitgebreid gaan herschrijven. Komende week dus vooral werken aan het midden. En jullie?

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
O, ik heb nu ook eindelijk 'Word Painting' uit. [i]Uitzoeken welk schrijfboek ik nu evt. wil lezen.[/i]

Lid sinds

11 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn doel voor dit jaar. In 2011 slaagde ik erin om in vier papieren literaire tijdschriften een kortverhaal te publiceren. Mijn doel is om dat record te evenaren of zelfs te overtreffen. Het zal echter moeilijk worden, maar één toezegging heb ik al voor een zomer-uitgave van 2012. :D

Lid sinds

14 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
Om te zeggen dat ik de volgende 10,000 woorden van mijn roman af wil hebben aan het eind van de maand is een beetje te ambitieus denk ik, maar de helft moet in ieder geval kunnen.

Lid sinds

12 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nu mijn Write Now!-verhaal eindelijk af en ingestuurd is ga ik daar lekker tot 24 april niet meer aan denken en me vol op andere kortverhalen richten. - Kortverhaal 1 herschrijven, laten proeflezen, herschrijven en dan laten rusten - Kortverhaal 2 herschrijven, laten proeflezen, herschrijven en dan laten rusten - Van kortverhaal 3 de eerste versie schrijven en tweede lijn erin verweven, herschrijven en laten proeflezen - Eerste opzet maken voor een kortverhaal voor de FSB - Eventueel een column schrijven In het totaal onwaarschijnlijke geval dat ik mijn Write Now!-voorronde win, vervallen alle doelen die ik voor die tijd niet gehaald heb op slag en heeft een finale-inzending prioriteit. Als ik tweede word bij mijn voorronde mag ik de overige aprildoelen laten vervallen om me vol op één kortverhaal te concentreren voor een eventuele wildcard.

Lid sinds

11 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ojé, het is al 9 april en ik heb nog niet eens mijn schrijfdoelen voor de maand bijgehouden. Er is momenteel ook nogal wat aan de hand bij mij op publicatiegebied (waar ik nog lekker geheimzinnig over doe, tot alles definitief rond is :D ), maar dat houdt mij in ieder geval flink bezig! Goed. Schrijfdoelen: -verder werken aan eerste versie contemporain YA-MS, teller staat nu op 20.000 woorden. Ik dacht eerst dat het er minstens 65.000 zouden worden, maar het begint erop te lijken dat het meer in de richting van 50.000 zal gaan. Ook best. Op dit MS pas ik mijn één-woord-per-dag-regel toe ;) Gisteren resulteerde dat in bijna 2000 woorden, dus een mooi resultaat, ha ha -laatste hand leggen aan mijn MS voor Dark Romance-schrijfwedstrijd van Young-adults.nl en opsturen/niet opsturen? (Ik ben er nog niet uit of ik er tevreden genoeg mee ben.) -YA-MS toekomstroman de allerlaatste puntjes op de i zetten. -plot-ideeën voor deel twee van mijn toekomsttrilogie verder uitwerken/beter ordenen. -korte verhalen schrijfwedstrijden meedoen? Ik dacht aan de Grimmige sprookjes wedstrijd, want ik ben gek op sprookjes, maar tot nu toe heb ik nog geen concreet idee. Schrijf ze iedereen!

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Vorige week helaas niet veel gedaan. Deze week begint niet veel beter, maar ik ga zodadelijk mijn kortverhaal voor een wedstrijd verder afwerken, net inspiratie opgedaan! Als ik die deze week afkrijg, dan begin ik aan het plot voor de Luitingh fantasy wedstrijd verhaal. De pure basis is er al, daar ik het kortverhaal voor de wbfantasy wedstrijd zou gebruiken.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hier gaat hij lekker, de pagina's vliegen me om de oren ;). Vanmiddag in een halfuurtje tijd 1,5 pagina geschreven, zat lekker in een flow. Ik zit nu midden in het laatste gevecht en het einde komt steeds dichterbij, een lekker gevoel. Mijn doel ga ik halen, over een paar dagen, als alles meezit, is versie één klaar. Voor iedereen, veel succes en plezier deze maand. Thule82... vertel vertel! :)

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
De inspiratie heeft goed geholpen, eerste versie van de 1500 woorden kortverhaal is klaar voor de Zomertijd wedstrijd, waarschijnlijk veel te grimmig voor die wedstrijd, maar ja, we zien wel.