Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

# 102 Rien ne va plus

'Ik zet alles op zestien.' De man sprak de woorden uit op een toon die bij zijn leeftijd leek te passen; rustig, afgemeten, ogenschijnlijk doorspekt met levenservaring. 'Waarom niet alles op rood?' De jonge vrouw die haar arm in de zijne had gehaakt, keek hem aan met een blik die verwijtend kon worden genoemd. Maar het waren zijn fiches. Nog niet zijn geld. Dat is het mooie aan fiches, voor het casino althans, dat ze waardeloos zijn. Je kunt er geen brood mee kopen, geen biefstuk, geen fiets, geen auto, geen huis met zwembad. Niets. Gehuld in een jurkje dat de vormen van haar strakke lichaam benadrukte, staand op hoge hakken die ergens - ooit - gemaakt moesten zijn om haar slanke benen nog slanker te doen lijken, deed de jonge vrouw haar best om haar stem nonchalant te doen klinken. Ze bevrijdde haar arm en streek over de haardos, grijs maar vol, van de man. 'Het is maar een spel,' antwoordde de man. Het 'faites vos jeux' van de croupier ontlokte hem een glimlach en een samenzweerderige knipoog. 'Maar...' De man legde een vinger op de lippen van de vrouw, die behalve jong ook bloedmooi was, en schoof de fiches naar hun bestemming. De vrouw beet op haar onderlip, haar geblondeerde lokken zwiepten kort maar heftig over haar blote schouders. 'Het is allemaal maar een spel. Uiteindelijk,' zei de man. Hij gaf de vrouw een berustende, maar daarom niet minder liefdevolle, kus op haar voorhoofd en liep richting uitgang. Hij draaide zich niet om toen het 'rien ne va plus' klonk.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Angus, Ja, mooie tegenstelling en de sfeer goed neergezet. algemene tip voor in een kort verhaal: een specifieke beschrijving is sterker dan iets wat lijkt of ogenschijnlijk is.
De man sprak de woorden uit op een toon die bij zijn leeftijd leken te passen; rustig, afgemeten, ogenschijnlijk doorspekt met levenservaring.
vergelijk: De man sprak de woorden uit op een toon die bij zijn leeftijd paste: rustig, afgemeten, doorspekt met levenservaring.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je voor je reactie, janp. Aangepast, maar dan anders. Tip1: altijd algemene tips wegen en waar nodig negeren. In dit geval o.a. vanwege groene blaadjes. Tip 2: toch tips en aanwijzingen iets meer larderen met 'naar mijn mening' etc. Dat je een mooie roman hebt geschreven - en dat heb je :thumbsup: - betekent niet dat je mening niet meer dan een mening is ;) .

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind dit mooi. Zoals ik het lees kunnen het twee scenes zijn. 1. Een heel ordinaire. Oudere man met jonge vrouw ( en echtgenote ergens anders op een bank, kijkend naar de soaps die ze opnam). 2. Een scene uit een misdaadfilm. Amerikaans en glad afgewerkt. En grappig genoeg werken voor mij beide beelden. Mooi.

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
mooi stukje verhaal, Hij draaide zich niet om toen het 'rien ne va plus' klonk. (ik denk dat de man gewoon geen Max heette :)

Lid sinds

8 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het spel gaat beginnen. Daar ging het de man om. Misschien had hij al gewonnen door er te zijn met zijn mooie vriendin. Mooi geschreven, Angus.

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@Angus, Lees ik het goed: de vrouw was de prijs, de man had kunnen winnen als hij zijn fiches in geld had omgezet, maar uiteindelijk was hij alleen geïnteresseerd in het spel? Of stuurt mijn verbeelding me de verkeerde kant op?

Lid sinds

13 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Verrassend slot, eerst worden lustig gemaakt door het spel van verleiding dat uiteindelijk uitdraait op het niet weten of het balletje nu wel op niet op de 16 rolt. gs, zo is het wel een manier op dit te lezen. Het ligt zoals het er nu ligt, open. Het niet weten zorgt voor een soort exit-spannend. De spanning blijft hangen na het lezen.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@mw.Marie @Annemieke Brink @Mirabella69 @maddbrug @Mili @gs and last but certainly not least @Odille Dank voor de reacties. Eigenlijk is de oudere man dus een welgestelde vrijgezel (al dan niet weduwnaar). Maar jong van geest en ook nog vrij kwiek van leden, dus best nog wel viriel. Die verlangt dus nog wel naar een jonger exemplaar van de andere kunne. Die heeft het op zijn geld voorzien en ziet met afgrijzen en ongeloof een groot bedrag naar een nummer schuiven (kans van één op 36 - als we de nul buiten beschouwing laten-). Het verlangen is weg bij de oudere heer. Het geld interesseert - en daarmee of zijn inzet keer 36 terug komt - interesseert hem geen barst meer. Zo zag ik het. Maar dat hoeft niet de lezing van de lezer te zijn.