Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid

# 98 Gasten

8 juni 2016 - 22:59
‘Wat zal ik blij zijn als de zomer voorbij is,’ zegt Olivia tegen haar vrienden en vriendinnen. 'Elke avond hebben we bezoek in de tuin. Hebben wij daarom gevraagd? Nee! Ik houd niet van ongenode gasten.’ ‘Olivia kan slecht tegen de warmte,’ zegt haar man verontschuldigend. ‘Onzin, Tom.' Ze gaat staan en begint te tellen. 'Acht mensen die alleen maar komen omdat wij zo’n heerlijk zwembad hebben. Na veel gespetter en stompzinnig gelach, zuipen ze hier een krat bier en twee flessen wijn leeg. Wat een stelletje egoïsten. ’s Winters zie ik hier gelukkig bijna nooit iemand. Wat mij betreft, verzuipen jullie allemaal. Ik ben dol op crematies.’ De gasten stappen meteen op. ‘Nee, nee,' protesteert Tom. 'Zo heeft Olivia het niet bedoeld.’ ‘En of ik het zo bedoeld heb.’ Als de gasten weg zijn, zegt Olivia: ‘Die zien we voorlopig niet terug, Tom.’ ‘We zien ze helemaal niet terug.’ ‘Des te beter. Kom, kleed je uit en laten we samen van ons zwembad genieten.’ ‘Ik hoop dat er geen mensen in het water geplast hebben.’

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 juni 2016 - 8:31
Een echte Tja, cru. De grove borstel erdoor. Ik kan je wel smaken! (je bent ergens wat aanhalingstekens vergeten - voor 'Elke avond... - na Nee, moet het aanhalingsteken hier niet weg, als de erna volgende zin bij haar uitspraak hoort?)

pr

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 juni 2016 - 11:30
Geestig verhaal. Herkenbaar ook, behalve dat ik geen zwembad heb. Ik miste net als Marlie een aantal aanhalingstekens. Maar dat kan gebeuren.

Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
9 juni 2016 - 19:01
Ik heb de vergeten aanhalingstekens gevonden. Raar. Dat krijg je als je nog snel even iets wilt plaatsen. Bedankt. O, wij hebben ook geen zwembad, hoor.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 juni 2016 - 19:17
@Tja, ik vind jouw Olivia doortastend drastisch, een vrouw naar mijn hart. Ik denk dat jij ook van haar houdt. ;) Denk je dat Tom voldoende voor haar is? Edit: geen zolder, geen zwembad, ergens een bloedheet hokje, woon je wel prettig, Tja?

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 juni 2016 - 22:23
Olivia zegt het allemaal recht voor haar raap. Ik ken mensen met een huisje aan zee. Hebben dat verkocht omdat ze niet durfden te zeggen, hetgeen Olivia hier wel doet! Ps subtiel detail: plassen in het zwembad: brr! Uit het leven gegrepen Tja, graag gelezen.

Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
10 juni 2016 - 1:23
Haha, Mili. We wonen in een bungalow. Dus een plat dak. Veel warmte. Airco aangeschaft. Die vertikte het vorig jaar twee keer. Mannetje erbij. Dit jaar tijdens die warme dagen weer aangezet. Werkte weer niet. Inmiddels hebben we een nieuwe gekregen, maar die moet nog geïnstalleerd worden. We hebben een behoorlijke voortuin en een grote achtertuin. Beide onderhoudsarm gemaakt. We wonen dus hopeloos. Ik wil het huis wel verkopen, maar mijn man niet. Nee, ik maak er geen probleem van, want ik vind gelijkvloers ook wel gemakkelijk. Bovendien wonen we in een rustige buurt.

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
10 juni 2016 - 9:10
Bij ons wordt er regelmatig in het zwembad geplast. Een kostbare en niet echt duurzame aangelegenheid :). Ik vind het een lekker bot Tja-verhaal. Graag gelezen.

Lid sinds

12 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
10 juni 2016 - 20:25
Ik zou de laatste zin schrappen, Tja. Dan staat het quitte, zoals in een goed huwelijk betaamt :nod: En wil je Olivia een dikke :{} geven namens mij?

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
10 juni 2016 - 23:25
Leuke humorvolle dialoog. De tegenstelling tussen verzuipen en crematies: was die bedoeld? In ieder geval leuk om te lezen! Gr, Anton

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 juni 2016 - 0:00
Heerlijk die botte HP's van jou. Hier leef je jezelf lekker uit. :thumbsup: Olivia is een dominant typetje maar ik vermoed dat manlief daar wel van houdt. ;) De laatste zin wordt door hem gezegd toch? Dan vind ik zijn zeggen over de gasten wel wat vreemd want eerder lijkt het dat hij juist geniet van alle ongenodigde gasten. Of lees ik het niet goed? Zoals altijd graag gelezen! :nod:

Tja

Lid sinds

15 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
 • Pluslid
13 juni 2016 - 0:22
De laatste zin wordt inderdaad door hem gezegd. Hij schaamt zich een beetje dat zijn vrouw de gasten zo cru wegbonjourt. Maar ja, hij moet wel met haar leven. De laatste zin geeft in feite aan dat hij geen zin heeft om met haar te zwemmen.