Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

#49 - Woensdag

8 april 2015 - 23:15
Woensdag, Iedereen houdt van haar. Echt iedereen. Dat maakt me vreugdevol alsof de lente komt. Pure ongebonden stralende vreugde. Totaal thuis, dat gevoel. Mooi maar ook bitter. Bitter want wie ben ik? Maar haar ogen liegen. Waarom? Vervaging. Ik vervaag zoals de regen mijn zicht vertroebelt. Het bed uit. Naar het café voor een whisky en overal zijn mensen. Ze dansen. Dat is verschrikkelijk prachtig. Dansende mensen op de straat. Maar ze dansen in de weg, voor mijn voeten. Laat al die mensen oprotten. Of ik? Uitbreken naar de andere zijde. Weg van alle dingen die er zijn of waren. Alle dingen die gebeuren. Onvrede, leed, verdriet en stekende vlammende pijn. Drank. Alle drank van de wereld dronk ik vandaag. Een grote vloeiende massa. Dat moet worden geschreven en gezongen. Het moet worden gevierd. Het leven van alle jonge mooie mensen moet worden geleefd tot het onvermijdelijke einde. Lopen kan niet meer. Ze moet me halen. En dan hoger. Ze moet het aansteken. Mij aansteken. Obsessieve liefde wordt geproduceerd in mij, in ons. Ik verberg me in haar eiland. Haar veilige haven wil ik ingaan. Keer op keer verdwijnen in elkaar. Maar het vuur is zo warm. Het is verschrikkelijk benauwend, ze verstikt me, ze moet weg. De deur staat open en ik duw haar. Die liegende ogen zijn onverdraaglijk. Ze is zo gemeen wanneer ze me niet verdraagt. Wie kan haar vertellen hoe het afloopt? Wie vertelt mij hoe het eindigt? Waar is de zoetigheid van de avond gebleven? Alle mooie beelden verdwijnen. Alles lost op in het voormalige oneindige. Gedachten in de put van verdwijning. Het moet stil, nu, alsjeblieft, Jim

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 0:10
Dag Jan P., Het begon inderdaad met 'Break on through to the other side'. Dank je voor jouw mooie reactie.

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 5:29
Jim... hey jim, can you spell New York for me, Jim? It's life Jim, but not as we know it. Jim is zo veelzijdig, maar jouw Jim is het mooiste!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 8:12
@RichardOtten, Dat is een vrij correcte vaststelling. Het was inderaad een van de mooiste. Je bent lekker vroeg op deze geweldige prachtige ochtend, heb je cocaïne in je brein? Dank je voor jouw Jimachtige reactie.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 10:16
Ik ken Jim Morrison en het lied niet maar ik heb ze even gegoogled. Een mooi stukje tekst, maar ik denk dat ik veel mis omdat ik het niet ken.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 12:56
@Petra O, Maakt niets uit. Als het maar mooi was om te lezen :). @Anne, Jim Morrison was een rare man, wel een knappe. En The Doors maken ook nog eens mooie muziek. Misschien best interessant om eens te luisteren :). Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 13:33
Mooi geschreven. Wie was de geliefde die hij hier beschrijft?
Als ik het in een bestaande tijdslijn zou plaatsen dan is het Pamela Susan Courson. Maar de lengte en breedte van hun schijnbaar haat/liefde verhouding is mij niet exact duidelijk. Dus zou het ook een willekeurige andere vrouw kunnen zijn.

Lid sinds

10 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 16:28
@Anne, Jim Morrison was een rare man, wel een knappe. En The Doors maken ook nog eens mooie muziek. Misschien best interessant om eens te luisteren :). Dank voor jouw reactie.
Zijn haar moet alleen wat anders, maar dat zal door de mode komen van die tijd ;). De muziek vind ik ook niet echt geweldig, het was wel interessant om te luisteren ja.

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 17:58
Wat triest hè. Zulke jonge talentvolle mensen die kapot gingen aan drugs. Verslaving blijft toch van alle tijden.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 22:38
@Cookie, Ik ben al blij dat de tekst super was. Dank voor jouw reactie. @Anne, Een beetje ouderwets is zijn kapsel inmiddels, dat klopt :). @Nyceway, Inderdaad zonde. Ook een lid van de 27 club. Toch wel muzikanten die allemaal verschrikkelijk goede muziek maakten.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 23:15
Johanna, Ik heb het stukje 3 x gelezen, maar het bleef voor mij een verwarrende tekst. Totdat ik wat commentaren had gelezen. Toen viel het kwartje en ik moet zeggen: geweldig beschreven, met zoveel verborgen hints. Complimenten.

Lid sinds

12 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
9 april 2015 - 23:50
Johanna, Ik reageerde eerder met dat ik Jim niet herkende in de tekst. Ik was vroeger een groot fan en heb verscheidene boeken over hem en the Doors gelezen. Dat neemt niet weg dat ik het een prachtige tekst vind. Dat was ik vanmorgen vergeten te zeggen.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
10 april 2015 - 8:12
@Jules, Het is ook wel een beetje een vage tekst. Mijn warrige hoofd was verheugd. Ik bekeek een aantal stukjes van interviews met Jim Morrison. Uiteraard niet waar hij beschaafd of heel nuchter was en las een aantal gedichten van hem. Vervolgens dacht ik terug aan toen ik zelf nog zo rock 'n roll was dat ik af en toe redelijk van de aarde raakte en daarna schreef ik maar wat. Ik vond dit een erg leuke schrijfopdracht.

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 20:20
mooi geschreven vooral de herhaling van woorden die dan in andere zinnen weer terug komt zoals bv. :Vervaging.' Dat maakt me vreugdevol alsof de lente komt. Pure ongebonden stralende vreugde'. en ' Ik vervaag zoals de regen mijn zicht vertroebelt' , of Die liegende ogen zijn onverdraaglijk. Ze is zo gemeen wanneer ze me niet verdraagt.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 20:36
Wat een goed geschreven warrige tekst die heel erg goed zijn gemoedstoestand aangeeft. Diepzinnig! :thumbsup: :thumbsup: Ik heb de parels eruit gelicht. De meeste zijn tevens de ophelderende zinnen in de chaotische tekst:.
Ik vervaag zoals de regen mijn zicht vertroebelt. Dat is verschrikkelijk prachtig. Onvrede, leed, verdriet en stekende vlammende pijn. Alle drank van de wereld dronk ik vandaag. Een grote vloeiende massa. Ik verberg me in haar eiland. Haar veilige haven wil ik ingaan. Keer op keer verdwijnen in elkaar. Maar het vuur is zo warm. Waar is de zoetigheid van de avond gebleven? Alle mooie beelden verdwijnen. Alles lost op in het voormalige oneindige. Gedachten in de put van verdwijning.
Allen het [En dan hoger. Ze moet het aansteken. Mij aansteken.] kan ik niet goed plaatsen. Wat bedoel je ermee? Wat zal dat toch zijn die leeftijd 27 jaar? :? Een fantastische invulling!

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 21:21
@Mirte, Dank je. @Nicole, Dank je. Dat was onbewust bewust, denk ik. @Marietje, Hoger was denk ik letterlijk bedoeld als higher, een beetje knullig. Alsof je na een dosis van het een of ander op een bank zit en denkt dat je opstijgt. Wat ik met aansteken bedoelde? Ja.... zo van, je weet wel. Met iemand en dan gezellig en dat soort dingen :). Wat het is met zevenentwintig weet ik niet. Het is een geschikte leeftijd om het artiestenbijltje neer te gooien schijnbaar. Dank voor jouw reactie.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 21:28
Wat het is met zevenentwintig weet ik niet. Het is een geschikte leeftijd om het artiestenbijltje neer te gooien schijnbaar.
Misschien is hun leven zo intensief dat ze het als dubbele jaren beleven en vinden ze dat ze met pre-pensioen mogen? :p " I'm gonna stay forever young..."

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 22:12
Johanna, de tekst zei me aanvankelijk niets, ik bedoel, ik wist in de verste verte niet met wie ik van doen had. Jan gaf uitkomst: Jim Morrison. Toen ging mij een licht op. Ik had vroeger een LP van hem. Het deuntje van Riders on the storm kwam in herinnering. Vroeger van genoten. De sfeer die het toen opriep kwam weer langzaam terug. Maar van Jim Morrison als persoon wist ik niets. Het is niet goed met hem geëindigd, heb ik gelezen. Drugs... altijd hetzelfde liedje. Je tekst lijkt ook doordesemd van de drugs. Zo zal het in zijn hoofd gespookt hebben. Vreselijk... maar wel goed geschreven.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
12 april 2015 - 23:24
@Marietje, Dat is wel jammer. Dat je moet doodgaan om met pre-pensioen te gaan. Ik was nog wel van plan om over een jaar of drie te gaan. Maar nu durf ik niet meer. @Tja, Mooi is al prima. Dank voor jouw reactie. @Dos, Goede sfeer om terug te laten komen lijkt mij. Ja, drugs is een stommerik. Dank voor de reactie.

Lid sinds

10 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
13 april 2015 - 22:39
clubgenoot!
Jim Morrison was een rare man, wel een knappe.
goeie uitleg!
Op heldere momenten volstaan negen woorden. Als ik dat dan weer met drie vermenigvuldig kom ik weer op zeventwintig. Dat kan geen toeval zijn. Diepe shit dit.