Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Kinder-jeugdboekenuitgeverij Moon

Dutch Media wil zich profileren als een creatief, snel en slagvaardig uitgeefhuis en mediabedrijf en wil optimaal inspelen op de huidige ontwikkelingen in de mediabranche. Dit hierboven heb ik van hun site geplukt. DM heeft ook een kinder- en jeugdboekenuitgeverij, Moon. Bestaat pas kort. Nu vraag ik me af: wat moet ik me voorstellen bij een uitgeverij die in wil spelen op de ontwikkelingen in de mediabranche? Het klinkt zo "snel/hip", maar dat is vast mijn vooroordeel. Iemand een idee?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik dat zo lees, denk ik dat ze willen anticiperen op allerlei mediabranches, zoals vooral internet en mobiele telefonie en televisie. ??? Dan zou ik er meer van moeten lezen.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, klopt. Ze willen ook dvd's, games, cd's en zo uitbrengen. Ik vind het op zich veelbelovend klinken en ik denk erover om mijn ms naar hun op te sturen, maar ik twijfel. Ben een beetje bang dat het ook snel vergankelijk is.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoeft niet. Mijn kinderen van net onder en boven de 20 spelen nog altijd met Super Mario Bros. :)

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb (had ik beter van tevoren kunnen doen) uitgebreider op hun site rondgesnuffeld. Ze richten zich op de niet traditionele verkoopkanalen (supermarkt, drogist, tankstation etc.). Betekent dat dat een boek niet vanzelfsprekend aan een boekhandel wordt aangeboden? Of komen boeken "automatisch" ook in boekwinkels terecht?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Nee, 'automatisch' komen ze niet in een boekwinkel terecht. Er moet iemand zijn die ze daar naartoe brengt. Dus als deze uitgeverij Moon vooral mikt op andere kanalen, zullen ze voorál daar komen, wat niet per se wil zeggen dat ze nooit in een boekwinkel zullen terechtkomen maar dit is - zo te zien - niet het doel van Moon. En vervolgens zou je je kunnen afvragen waar je je boek graag wilt hebben. Of het past in een drogisterij, tankstation of kiosk. Of dat je het toch liever in een boekwinkel ziet. Wat is je doelgroep? Wat is je doel met je boek?

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Tja, liever...liever... het is een beetje op de zaken vooruit lopen natuurlijk. Doel 1: überhaupt uitgegeven worden Doel 2: gelezen worden Doel 2 is de voornaamste drijfveer, ik zou het ontzettend gaaf vinden als mijn verhaal ook werkelijk de doelgroep bereikt en iets voor hen kan betekenen. Maar daar is doel 1 wel voor nodig. Ik hik op tegen de niet reguliere kanalen, het lijkt mij dat een "supermarktboek" toch het stempel krijgt "net niet goed genoeg". Of dat werkelijk zo is, is natuurlijk een tweede. En dan vraag ik me af waarmee je het grootste publiek bereikt. Is dat via de boekhandels of bieden juist de niet reguliere verkooppunten meer mogelijkheden?

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
"ik zou het ontzettend gaaf vinden als mijn verhaal ook werkelijk de doelgroep bereikt": wie is je doelgroep precies? Komt die (met de ouders) meer in de supermarkt of meer in de bibliotheek? Als jouw doel is: "gelezen worden", zoals je schrijft, wat maakt het dan uit waar je boek te koop wordt aangeboden? Bij Blokker en AH liggen heel leuke boeken. En ik denk dat over het algemeen mensen vaker bij AH komen dan in de boekwinkel.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Laagdrempelig werkt wel goed. In een supermarkt kopen mensen wel sneller een boek voor 'zomaar' denk ik. Een echt literair werk verkoopt beter in een echte boekhandel, denk ik.

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kinderboeken verkopen slecht in een boekhandel, behalve in de speciale kinderboekhandels. De echt literaire boeken gaan echter wel via dat kanaal. Het ligt er dus aan wat voor boek je hebt geschreven waar het thuis zou kunnen horen. De nieuwe serie van Tess en Tim die ik schrijf (gezellige wegleesboekjes voor kinderen die net kunnen lezen) gaan straks voornamelijk via speelgoedwinkels verkocht worden. Daar heeft de uitgever gewoon een meter plank te vullen net als met de koffie in de supermarkt. En ze gaan voor een groot deel naar de biebs. Niks mis mee voor dat soort boekjes.