Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Uitgeverij Kluitman

Hallo, ik schrijf sinds een tijd aan een boek dat over pesten gaat, omdat ik vind dat daar weinig aandacht aan wordt besteed. Het is dus geschikt voor jongeren en ouderen eigenlijk. Ik wil het gaan uitgeven, en ik kende de Kluitman al redelijk. Maar wat ik heb begrepen is dat je kansen erg klein zijn bij hun, omdat dit een strenge uitgeverij schijnt te zijn. Ik heb geprobeerd ervaringen op te zoeken, maar helaas kon ik er bijna niets van vinden. Sommige beschouwen het een top uitgeverij, maar is dit werkelijk zo? Ik hoop dat jullie mij kunnen vertellen wat Kluitman's kansen nou zijn en wat de ervaringen daarbij zijn? Een alternatief sta ik ook open voor. Ik ben nieuw op dit forum, dus sorry als dit verkeerd is geplaatst. Groet, Danny (21 jaar)

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
(alleen geen hele manuscripten)
Dat is geen wet van Meden en Perzen. Het probleem is alleen dat wanneer je iemand vraagt een manuscript te beoordelen, dat dat gewoon veel tijd kost. Daar zullen dus minder mensen voor te vinden zijn. Maar hele manuscripten kun je weer bij manuscriptbureau's kwijt.

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, dat klopt, maar dat eeuwige gebedel om 'zet het gratis online (bij voorkeur op dit forum), dan kunnen we er iets over zeggen' word ik een beetje zat hier. Mij wordt dat ook steeds gevraagd, alsof het zo moeilijk is een van de boeken te kopen waarin een verhaal van mij staat. Bovendien lijkt het me niet verstandig, het is dan beter een andere tekst online te zetten dan 500 woorden uit een roman die je heel graag bij een uitgever kwijt wilt. Het blijft hier in zijn eerste ongelukkige versie dan zo'n beetje voor eeuwig staan. Je kunt je dan beter als (onbezoldigd) proeflezer aanbieden en een en ander achter de schermen regelen. Dan kun je het hele verhaal lezen, het hele verhaal becommentariëren en dat zonder dat de schrijver er later problemen mee krijgt.
Je maakt er wel een drama van, eerlijk gezegd. Van mij hoeft hij er ook niets neer te zetten, het is mij om het even. En waar gaat het nu uiteindelijk om? Een stuk tekst waar kritiek op gegeven kan worden. Die jongen kan er alleen maar wat van opsteken.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Danny, een boek over pesten is niet zo origineel. wat op mij onprofessioneel overkomt is een boek over pesten met een happy ending. en aangezien alle schrijvers rare mafkezen zijn heb ik er ook langdurig mee te maken gehad. Als ik toen wist wat ik nu weet was het niet gebeurd denk ik. wat ik wél origineel/interessant vind is dat de dader schizofrenie heeft, dat is apart. Vaak is een dader wel slachtoffer van een nare thuissituatie, rood haar, beugel etc. jij zegt dat een slachtoffer gepakt word vanwege het uiterlijk, dat is niet zo. je moet wel even doorzoeken. een slachtoffer word gepakt omdat hij slachtoffer is. kan je je daarover inlezen misschien en je verplaatsen ín de dader? waarom was jij het slachtoffer? wat dacht hij dat je was? gebruik je fantasie. dat is ook zelfbescherming want spelenderwijs creër je antwoorden die je nooit krijgt. Wat je eigen verwerking betreft je moet sommige boeken zelf dichtdoen en niet met schaduwen van het verleden leven.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
en wat kluitman betreft ze krijgen veel aanvragen. ik had eens een scriptje opgestuurd en kreeg alleen een automatisch gegenereerde mail

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het ligt eraan wat voor goederen. Als dat zo is dan ben te snel geweest om een paar zakken naar het Leger te brengen. Nee, niet het militaire leger.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik wil graag delen/melden dat het verhaal afgelopen week af is gekomen, eindelijk. Na ongeveer vier maanden eraan gewerkt te hebben. Was even vertraging omdat er wat ziektes waren gevallen in de familie. Het verhaal bevat totaal 110 bladzijdes en ongeveer 32 duizend woorden. Ik heb al genoeg proeflezers gevonden die me gaan helpen om te verbeteren en te beoordelen. Déesse-en-France, je krijgt het opgestuurd als het flink verbeterd is. Aangezien je interesse had weet ik nog. Van enkelen heb ik al positieve reacties ontvangen over het verhaal zelf, altijd leuk om te horen. Foutjes werden hier en daar aangewezen en daar ga ik me de komende tijd oprichten.