Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

boek en cd

Bij mijn boek hoort eigenlijk een muziek cd. Het boek is verbonden met muziek, maar het zijn allemaal bestaande songs van diverse artiesten. Maar volgens mij mag je niet zomaar zelf een cd maken en verspreiden? wat moet ik hier mee? Voorlopig blijft de oplage van het boek en cd beperkt (max 50 oplages) Sleeping Sun

Lid sinds

16 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Volgens mij kom je inderdaad in de knoop met de rechten voor de muziek. Zorgen dat de tekst voor zichzelf spreekt zou ik zeggen. Mensen die zo door je tekst geraakt worden dat ze de nummers willen horen, kunnen die dan altijd zelf opzoeken.

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb de songs in mp3 gedownload en songs van mijn eigen cd's omgezet in mp3 formaat. Daarna een cd van gemaakt met 53 songs. de cd is niet voor commerciële doeleinden. Sleeping Sun

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Maar het is wel verveelvoudigen en dat is inbreuk op het auteursrecht, of je er nou geld mee verdient of niet.

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
"Ik heb de songs in mp3 gedownload en songs van mijn eigen cd's omgezet in mp3 formaat. Daarna een cd van gemaakt met 53 songs. de cd is niet voor commerciële doeleinden. Sleeping Sun" Naast het betalen van de rechten (Stemra) moet je ook toestemming hebben van de platenmaatschappij van de betreffende artiest. Die kunnen heel erg moeilijk doen.... :-( Groeten, Nick

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je mag er eentje downloaden voor jezelf (en zelfs dat niet van alles, dacht ik) en dat is het volgens mij. Je mag ze zelfs niet gratis downloaden voor je buurmeisje. Dus 50 al helemaal niet. En de straffen zijn niet mis! Nooit doen dus!

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Maar als je de cd hebt gekocht en je wilt hem bv gebruiken voor een filmpje dat je gemaakt hebt of onder een Power Point Presentatie? Mag dat ook niet?

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Niet als je die presentatie aan andere laat zien en het is niet om les te geven, nee. Officieel mag dat niet.

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Hm. Maar nu zit ik te denken: ik heb een cd gekocht, ik draai hem 1. op mijn verjaardagsfeestje, 2. op een familiefeestje, 3. op een bedrijfsfeestje want ik vind het leuke muziek. Welke van die drie mag wel? En welke niet? En daarna heb ik een filmpje gemaakt, ik vertoon het 1. op mijn verjaardagsfeestje aan mijn vrienden, 2. op een familiefeestje aan mijn familie, 3. op een bedrijfsfeestje aan de collega's want ik vind dat ik een leuk filmpje heb gemaakt. Welke van de drie mag wel? En welke niet? Of mag het überhaupt niet? Waarom vraag ik het zo expliciet? Omdat mensen bv mijn boek hebben gekocht en ze lezen eruit voor: 1. in de klas, 2. op een (kinder)feestje, 3. op een bruiloft of een ander feest. Welke van de drie mag wel? Of niet? Want in de klas, in workshops. in ziekenhuizen gebruikt men heel vaak boeken als inspiratie voor verwerking, bv een collage, een tekening, een werkstuk. Ik zou wel eens willen weten hoe dat precies zit en of hetzelfde geldt voor muziek en literatuur.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je mag je Cd wel op je verjaardagsfeestje draaien. Dat valt onder persoonlijk gebruik. Familiefeestje weet ik niet precies. Bedrijfsfeestjes mag het niet, dan moet er betaald worden. Technisch gezien mag je namelijk niet eens de radio aan op de werkvloer, dat is openbaar maken. Je eigen filmpje heb jij alle rechten over, dus daarmee mag je doen en laten wat je wil (voor zover het auteursrecht betreft dan), tenzij je er werk van anderen in hebt zitten. Voorlezen is de klas valt onder educatief gebruik, daar gelden andere regels voor. Kinderfeestje lijkt me persoonlijk gebruik. Bruiloft ligt een beetje aan de grootte, maar ook dat lijkt me persoonlijk gebruik. Ik ben geen expert en mijn boek ligt nog in Nederland, maar de inbreuk op het auteursrecht is het verveelvoudigen en/of openbaar maken van materiaal waar jij niet (alle) rechten over hebt. Uitzonderingen gaan op voor onderwijsdoeleinden (bijvoorbeeld het kopieren en uitdelen van bepaalde delen van een boek) en persoonlijk gebruik (ik geloof zelfs dat het kopieren van een CD voor een vriend daaronder valt, maar dat zou ik moeten opzoeken). Verder is dit een hele handige site: http://auteursrecht.nl/auteursrecht/home.asp?metn…

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik dacht zelfs twee minuten uiterlijk. Zal wel fout zijn, lijkt me veel. Is bronvermelding alleen niet goed genoeg? Dat geldt natuurlijk enkel voor de lyricks. Dat is moeilijke materie, Sleeping Sun. En volgens mij lopen daar alle regeltjes door elkaar. Bij de BumaStemra. Ze kunnen toch niet álles controleren?

Lid sinds

17 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zal de cd maar niet in grote oplages uitbrengen. Alleen voor eigen gebruik. Belangstellenden moeten dan maar de playlist zelf downloaden. ;) Sleeping Sun

Lid sinds

19 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja dat is het beste. Maar die 90 seconden of 2 minuten vind ik interessant. Hoe zou je daar nu achter kunnen komen? Eens zoeken op BumaStemra.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Dertig seconden is de max. Ik heb ooit samen met iemand een site opgezet waarbij achtergrondmuziek uit Bassie en Adriaan werd gezocht en gevonden, en je mag maximaal dertig seconden laten horen zonder dat er rechten over betaald hoeven worden. Het moet dan wel nog steeds onder het citaatrecht vallen, wat betekent dat de muziek nut moet hebben voor het werk dat je maakt, iets onderstrepen of uitleggen. Dat deed onze site niet echt dus wij moesten dokken :P Ook om die verdomde broers van onze nek te houden maar dat is weer een ander verhaal ;)

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik kan me herinneren dat Kluun ook een CD heeft uitgebracht, met muziek die hoort bij zijn boek Komt een vrouw bij de Dokter . Misschien kun je hem eens een mail sturen en vragen hoe hij dat heeft aangepakt.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dertig seconden. Da's ook niet veel. Die verdomde broers... Wonderer, dus jij weet ook al dat Bassie best commercieel is? Vind ik zo jammer. Of zouden ze anders miljoenen mislopen???

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
@marriejeanne, dat weet ik niet precies. We hadden ook een radio, dus het was allemaal inclusief. Kostte iets van 600-1000 euro per jaar geloof ik, zoiets. @Mara, ze zijn allebei redelijk commercieel en op zich is dat niet erg, ik bedoel, als je ziet wat ze hebben bereikt met vier en zeven jaar lagere school... De manier waarop is alleen nogal eh... ja. Zeer onprettig dekt de lading wel ongeveer. Mja, ik kan hier uren over doorgaan, maar daar is dit topic niet voor ;) Alles kost geld, ga daar maar vanuit.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ja, je hebt gelijk. In feite ben ik ook commercieel bezig... wat heet! Alleen hoop ik het allemaal heel kindvriendelijk aan te pakken. Ik vind het trouwens wel een leuk idee, Sleeping Sun. In plaats van een Luisterboek met tekst doe jij eigenlijk een Luisterboek met muziek.