Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Papieren of digitaal manuscript opsturen>

Wie kan mij vertellen waarom de meeste uitgevers anno 2008 nog steeds liever papieren manu's aangeleverd willen hebben? Is het om zo hun eigen printkosten laag te houden? Want ze lezen liever met een stapel papier thuis op de bank, ipv met hun laptopje op schoot? Of is het om de drempel voor de matige schrijver te verhogen? Of is het omdat ze gewoon mateloos conservatief zijn en nog niet bedacht hebben dat het ook makkelijker kan. Voor alle partijen en niet in de laatste plaats de bomen die ze sparen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
En vandaag nog een van een grote bekende notabene, met excuses dat het even (een weekje) duurde voor ze terugschreven. Ik raad iedereen aan om in het buitenland te gaan wonen :p Sowieso wel lekker :smirk: Trenke ik wilde nog even wachten tot het iets serieuzer is, maar ik zal eens gaan neuzen op boekpresentatie. Heb ik al gedaan, maar nu met m'n "eige" in gedachten

Lid sinds

17 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tot nu toe hebben maar twee uitgevers vast gehouden aan de geprinte versie. Strategie: Bellen met de skype 0,017 per minuut om de situatie uit te leggen. Vervolgens heb ik dan een naam en een direct email adres. De meesten reageren heel positief en ik vind het prettig in de mail te kunnen refereren aan een gesprek. Via de post sturen is echt te duur als je ervanuit mag gaan dat de kans op succes nog geen 5 procent is. Ik begrijp hun redenen die overigens zeer terecht zijn, maar heb niet zoveel zin daaraan mee te doen.

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik noem de naam van de uitgever niet, maar ooit stuurde ik een manuscript op (digitaal), had om een ontvangstbevestiging gevraagt, kreeg die, en de reactie kreeg ik ook. "Helaas moeten wij u mededelen dat digitale manuscripten hier niet worden geaccepteert. Met vriendelijke Groet, Pietje Puk. (Ik weet de naam niet meer :lol: ) Dat betekend dus dat er ook uitgevers zijn die voor digitale manuscripten niet eens even de tijd nemen om het te gaan lezen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb eerst een mail gestuurd en vertelt dat mijn ms verzendklaar was, vervolgens mijn woonachtige situatie in Spanje verklaard en gevraagd of ik het per email mocht sturen. Twee uitgevers (Ambos/Antos en Ellessy) antwoorden prompt: voor deze keer, maar dan drie hoofdstukken, en stuurde een ontvangstbevestiging met 6-8 weken wachttijd. De derde (Gottmer) wilde een paar hoofdstukken in pdf bestand en reageerde per omgaande met een afwijzing. De vierde (Boekerij) wilde na lezing van drie hoofdstukken het hele ms zien en reageerde binnen 24 uur met een afwijzing en een leesrapportje. Heel correct.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Precies Rudolf, totdat je boek in een oplage van 4000 stuks wordt gepubliceerd in een eerste druk, dan gaan de bomen vallen :rolleyes:

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hee, waarom geen kringlooppapier?? Dat is er ook in betere kwaliteiten dan die ouderwetse kladblokken, hoor.

Lid sinds

18 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Rudolf, Het bij gaan houden van zo'n lijstje is reuze handig. Voelt iemand zich geroepen zo'n lijst te gaan opmaken op basis van onze bevindingen?

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marjet, ik denk dat ik ook maar in Spanje ga wonen. Of in Turkije. :)

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Spectrum accepteert ook digitale manuscripten. (al hebben ze liever een papieren ms) Ik kreeg zelf ook razendsnel antwoord. Ik meen zelfs de volgende dag al. Maar misschien was dat ook omdat ze heel erg enthousiast waren over het idee. (het is uiteindelijk afgeketst omdat zij er een ander soort boek van wouden maken dan ik zelf voor ogen had/ mee bezig was.) Overigens begrijp ik wel dat men liever een papieren ms heeft. Het leest toch makkelijker en ik denk dat je veel sneller kunt scannen wat er goed uit ziet en wat niet; slordige/nette brief, CV's etc.

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welke uitgeverijen accepteren eigenlijk standaard manuscripten via de e-mail? Ik ken alleen The House of Books. Zijn er meer? Misschien is het handig om een lijstje aan te leggen, als dat al niet is gedaan.
Dat zou ik ook graag willen weten. Ik ken ook alleen The House of Books die het via e-mail willen. (Ik reken FM niet mee) Bij de meeste uitgeverijen staat dat ze het per post willen en ook uitleg over de opmaak. Trouwens, een bedrijf moet gewoon een goede virusscanner hebben en als het goed is wordt die regelmatig geupdated (is dat eigenlijk wel een woord?) Dat geldt trouwens ook voor iedereen die een computer heeft. En ook al zijn het bekenden, altijd eerst scannen dan openen. Natuurlijk wel regelmatig updaten en je computer scannen. Dat alles automatisch gaat, daar moet je dus niet vanuit gaan. Goed voor je computer zorgen

Lid sinds

16 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind zo'n lijstje ook een goed idee. En dan nemen we meteen ook de uitgeverijen in België op :p, hoewel ze daar toch ook liever papier ontvangen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Is er ergens een uitgebreide online lijst van uitgevers? dan wil ik daar wel een standaard brief heen kunnen sturen, dat we als (onder andere) in het buitenland wonende schrijvers een lijst willen aanleggen van uitgevers die digitaal verstuurde manuscripten willen ontvangen etc. Dat ze toch ook in verband met nieuwe tijden: groenere samenleving (papier en inkt) misschien steeds meer gaan denken aan manu's per email. Etc.

Lid sinds

16 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik geloof dat SchrijvenOnline een overzicht heeft van uitgeverijen en hun genres.

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik vind nog steeds dat uitgevers alleen na contact met de betreffende uitgever eventueel kunnen zeggen: ja, doe maar per mail. Anders stuurt elke gek zijn half affe manusript, omdat het hem toch niks kost en het zo verrekte makkelijk is. Zowel een uitgeprint manuscript als een mailtje (met synopsis) is een drempel die m.i. noodzakelijk is voor de eerste schifting.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tuurlijk, maar dat kunnen ze toch nog wel, gewoon de deleteknop hanteren. En wat betreft dat lezen van papier en of scherm? Volgens mij is iedereen steeds bedrevener in het lezen van het scherm, redacteuren zeker. Ik print nooit iets. Jullie wel? Ik vind dat ze met hun tijd mee moeten gaan, die uitgevers en het digitale tijdperk moeten omarmen. Maar we hebben het niet voor het zeggen, kunnen hen hooguit op een idee brengen.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb alweer even geleden een +/- 111 Nederlandse en Vlaamse en kinderboeken uitgevers aangeschreven met de vraag of ze nu of in de toekomst digitaal manuscripten willen gaan ontvangen. Ik kreeg van 18 een bericht, wacht nog even af en zal dan het wat magere lijstje hier posten.

Lid sinds

17 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hahah wat ben je toch een snelle jojo. nee ik moet streepjes gaan zetten om het een beetje recht te krijgen of jeb jij een tip?

Lid sinds

17 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
even testen of dit hier werkt Niet echt dus :') Dries, fix die tag es :D Nou ja, als je die br'tjes niet erg vindt, kun je je tekst tussen [ code ] en [ /code ] zetten.