Lekker los

Bamboleo, bambolea, zing ik uit volle borst mee. Ik ben zo aritmisch als een steunbalk maar het interesseert me geen biet. Op Ibiza kan alles. Ik zwiep mijn, uit de kluiten gewassen, heupen alle kanten op en beweeg mijn vingers alsof ik een echte castagnettenvirtuoos ben. Lekker los.

Bij een volgende 'move' stoot ik ergens tegenaan. Ik hoor geknetter, zie gespetter en voordat het licht en de muziek uitvallen, zie ik dat een ober met een tableau volle glazen achterover op de draaitafel is gevallen. Volgend jaar toch maar weer gewoon wandelen in de Bourgogne.

Door Nancy Bastiaans- Lommen

Naatje

Al jaren lonkt de knipperende gevelverlichting van 'Lady Amarillo' naar hem. Zou hij durven? Zou het lekker zijn? Zou hij het kunnen met iemand anders dan zijn Lea?

De aandrift is vandaag zo sterk, dat hij de ratio verjaagt en het pand betreedt.
Het is er rokerig en er klinkt plagerige muziek. Op een computerscherm in het halletje kiest hij de Lady Amarillo van zijn voorkeur: 'Mid aged kinky leather'.

Na vijf minuten wachten verschijnt een zinnelijke dame in de deuropening. Terwijl zij hem opneemt, ziet hij haar wellustige ogen veranderen in theeschotels wanneer ze hem herkent.
“Hans?!”
“Lea?!”

Door Erik Uniken

 

Onomkeerbaar

Ze weet het, door de manier waarop hij zwijgt. De kamer rondkijkt maar haar ogen vermijdt. Adem haalt om iets te zeggen, maar vervolgens de lucht met een nauwelijks hoorbare zucht weer laat ontsnappen. Zoekend, zo lijkt het, naar woorden die haar zo min mogelijk zullen kwetsen.

Zeg het niet, denkt ze. Alsjeblieft, zeg het niet. Laat het voorbijgaan. Dan kijken we straks een filmpje. En daarna gaan we naar bed. Dan kussen we elkaar welterusten en vallen samen in slaap. En morgen is alles weer gewoon zoals het was.

Zijn stem doorklieft de stilte.
Hij zegt het toch.

Door Monique de Rooij

 

Zonder titel

Wandelend door het bos zie ik een paar herenschoenen op het mos staan. Ik kijk rond, nergens een mens te bekennen. Een unheimliches gefühl bekruipt me en ik kijk omhoog, maar zie in de bomen niets opvallends. Zaten de schoenen simpelweg niet lekker en had hij geen zin meer om er nog langer mee rond te lopen? Door een UFO ontvoerd, door Scotty opgebeamd? Is hij het spoor bijster en kom ik hem zo meteen tegen op mijn pad? Blootsvoets, met dierenhuiden omhangen, een bijl of kruisboog in handen, terug naar het oergevoel? Ik voel meerdere verhalen opborrrelen.

Door Stephanie Franssen

Techniek

Dossier