Alice XL is de online editie van het literaire tijdschrift Alice uit Schrijven Magazine. Elke maand ontvangen we heel veel verhalen en gedichten terwijl we in de papieren Alice maar beperkt plaats hebben. Vandaar deze voorlopig zeswekelijkse online editie: Alice XL.

De Brug

Voordat hij me redde had ik het me allemaal voorgesteld. Een eeuwigheid aan niets, de opluchting van een eindeloos wit en nog meer van die clichés. Het zijn maar woorden. Ze vullen de stilte en geven gedachtes een betekenis maar het is ook niet meer dan dat, opvulling. Taal is uitgevonden door mensen en geen mens
heeft ooit de dood meegemaakt om er daarna woorden aan te geven. Toch dacht ik dat het zou zijn zoals ik het me had voorgesteld. Ik hield me vast aan de illusie van de dood als een bevrijding van pijn. Ik dacht dat rust het woord was dat aan de rand van de leegte op me wachtte. Eindelijk zou alles stoppen. Maar hij redde me en nu zou ik het nooit weten. Ik stond al op de brugleuning met mijn tenen over de rand en mijn hielen die zich klaar maakten om te springen. Maar een miljoenste van een seconde voordat ik afzette hielden grote stevige armen mij tegen. Ze trokken mij van de leuning af en samen vielen we neer op het harde asfalt. Auto´s ontweken ons en toeterden, zich niet bewust van het drama dat zich voor hun ogen afspeelde.

Tobbend de vakantie door

Ik ben in Spanje met Chiara. We zitten in een hotel op één minuut lopen van het strand en twee minuten van het uitgaanscentrum van Platja D’aro. De lucht is blauw, de cocktails zijn goedkoop, het leven lacht ons toe, zou je denken. Maar niets is minder waar. Het is afzien. We tobben een eind weg. Het is overleven, zou ik bijna durven zeggen. Fuck it, ik zeg het gewoon. Het is overleven. 

Sneeuw

De koningin slaapt onder mijn dekens. Ze ligt stil. Ik zou best in het bed boven haar willen klimmen, maar er missen twee treden van de ladder en als ik val, wordt ze wakker.