Afbeelding

selfpub boek marketing

Foto: Pexels

Bezoek het Selfpub Café om je boek te promoten

Het Selfpub Café is een leesclub voor boekliefhebbers en biedt selfpublishers een platform. Het is een initiatief van Shirley Pellikaan en Kim Verheugen en heeft als doel de bekendheid van (de nog) onbekende selfpublisher te vergroten. In het Selfpub Café vindt men boeken, die gratis beschikbaar zijn gesteld door de selfpub-auteurs om te kunnen rondreizen door Nederland in ruil voor recensies. Lezers kunnen online binnenwandelen als gast en een fysiek boek uitkiezen van de boekenbar (lenen), lezen en weer doorgeven aan een volgende lezer. Lezers kunnen gratis de nieuwste boeken lezen van (vaak nog onbekende) auteurs in ruil voor een recensie. Ieder boek is minstens een jaar op reis voor het Selfpub Café. 


1. Hoe doe je hier als selfpublisher aan mee?

Neem contact op met het Selfpub Café via Facebook Selfpub Café boeken auteurs lezers - Shirley Pellikaan of via de website. Daar vind je alle voorwaarden voor zowel auteur als recensielezer en een overzicht van de reeds deelnemende auteurs. Shirley of Kim bekijken je boek intern en peilen daarna onder de lezers van het Selfpub Café op Facebook of er interesse is voor jouw boek.

2. Jouw boek op de website van het Selfpub Café

Jouw boek wordt tevens op de website van het Selfpub Café geplaatst, waar lezers ook kunnen kiezen voor welk boek ze zich willen inschrijven. Gemiddeld doen er 30 auteurs/boeken mee per jaar in allerlei genres.

3. Jouw boek een jaar op reis

Als er genoeg interesse is, dan gaat jouw boek een jaar op reis. Shirley of Kim zorgen voor een begeleidende brief met informatie en foto’s van jouw boek en sturen dat samen met jouw fysieke boek naar de eerste lezer. Daarna gaat het gecontroleerd rond langs andere recensielezers. 

4. Foto’s en recensies van jouw boek

Bij ontvangst plaatst de lezer een foto van jouw boek op de Facebookpagina van het Selfpub Café alsook in diverse andere boekengroepen. Na het lezen plaatst wordt er een recensie geschreven op de Facebookpagina, de website van het Selfpub Café, diverse boekengroepen en op Hebban.nl en Bol.com. Daarna geeft de lezer het stokje weer door aan de volgende aangewezen recensent. 

5. Reclame voor jouw boek

Iedere keer dat een boek uit het Selfpub Café gelezen wordt en er een recensie verschijnt of een leuke foto, zorgt dat voor een beetje reclame voor jouw boek.

6. Opmerkingen van lezers

De lezers zetten ook een krabbel voor in je boek. Nadat een reisjaar van een boek geëindigd is, gaat het boek altijd weer terug naar de auteur, die dan een leuke herinnering heeft aan waar het boek allemaal is geweest.

Over de auteur

Karin Driegen is schrijfster. Haar debuutroman met de titel Waarom moet ik u tegen jou zeggen? verscheen in februari 2020 en stond afgelopen zomer – onder andere dankzij het Selfpub Café – in de top 100 van de grootste boekensite van Nederland en Vlaanderen: Hebban.nl. Voor meer informatie zie haar website.