Afbeelding

Clipboard voor een filmscène

Foto: Unsplash

Zie het script van scenarioschrijvers tot leven komen op filmfestival Film by the sea

Heeft scenarioschrijven je altijd al geboeid? Dan is filmfestival Film by the sea echt iets voor jou! Van 13 tot en met 17 september verzorgt Scriptacademy een workshop scenarioschrijven op hét filmfestival over film en literatuur. Het festival vindt plaats in CineCity in Vlissingen en is onder de creatieve schrijvers the place to be.

Deze vijfdaagse workshop wordt geopend door filmmaker Martin Koolhoven. De deelnemers krijgen na zijn lezing goede schrijftechnieken te horen van Gouden Kalf-winnaar Ger Beukenkamp. Hij zal onder andere ingaan op de structuur en personages beschrijven, maar voornamelijk op de scènes schrijven.

Een ware film

Hierna mogen de kandidaten zelf aan de slag. Als ze hun stuk afhebben, wordt die in de laatste twee dagen gepresenteerd door Het Schrijfpaleis. Regisseur Ineke Houtman, die je kan kennen van Dokter Deen, en verschillende acteurs zorgen ervoor dat de scènes worden uitgespeelt.

Uiteindelijk worden er drie scenarioschrijvers geprezen tot een van de besten. Zij krijgen de kans om in een speciaal programma, met hulp en coaching, hun script uit te werken tot een ware film. Die film zal dan in de toekomstige editie van Film by the sea gepresenteerd worden.

Deelnemen is helaas niet meer mogelijk, maar op 17 september is publiek om 11:00 van harte welkom om deze speciale editie van het Schrijfpaleis bij te wonen.