Young adult-boeken vooral door volwassenen gelezen

Young adult-boeken vooral door volwassenen gelezenUit Bowker Market onderzoek blijkt dat 55 procent van de consumenten die Young Adult boeken lezen, volwassenen zijn. De boeken die eigenlijk bedoeld zijn voor kinderen tussen 12 en 18 jaar, worden vaker gelezen door volwassenen tussen 30 en 44 jaar.

Het fenomeen YA

‘De leeftijd en het groot aantal volwassen YA lezers was heel verrassend. Volgens het onderzoek is het YA fenomeen veel groter, ook al is de trend gedeeltelijk beïnvloed door de populariteit van De Hongerspelen,’ aldus Gallagher.

Dat De Hongerspelen serie bijgedragen heeft aan de populariteit van het YA fenomeen, blijkt uit de 30 procent van de respondenten die heeft aangegeven dat ze de boekenserie leest. De overgebleven 70 procent, daarentegen heeft juist een groot variatie aan titels in het YA genre opgegeven, waaronder de grootste bestsellers zoals het zevende deel van de Harry Potterreeks en het laatste deel van de Twilight boekenserie.

Trouwe lezers

Volgens Bowker Market onderzoek heeft de YA trend zeer trouwe lezers voortgebracht waar uitgeverijen dol op zijn. Veel YA lezers zijn toegewijd en lezen vaak boeken van dezelfde schrijvers.

Bron

http://www.publishersweekly.com/pw/by-topic/childrens/childrens-industry-news/article/53937-new-study-55-of-ya-books-bought-by-adults.html

Techniek