Young Adult Boekenweek van start

Young Adult Boekenweek van startVandaag is Literatour, de Boekenweek voor jongeren van start gegaan. Tijdens Literatour bezoeken aansprekende en jonge schrijvers middelbare scholen om in gesprek te gaan met leerlingen van 15 t/m 18 jaar en hen te inspireren een boek te lezen. Vrijdag 27 maart wordt Literatour afgesloten met de bekendmaking en uitreiking van de Dioraphte Literatour Prijs.

Literatour Boekentipper

Literatour werkt nauw samen met zowel de middelbare scholen als uitgeverijen, boekhandels en openbare bibliotheken. Uitgeverijen geven suggesties voor boeken die verkrijgbaar zijn via een kortingsactie. In samenwerking met Talent, de lesmethode Nederlands van uitgeverij Malmberg, is de Literatour Boekentipper ontwikkeld waarmee leerlingen ontdekken welk boek het beste bij ze past. Dit zijn bewust recente titels, omdat deze vaak in schoolbibliotheken maar ook op de leeslijsten ondervertegenwoordigd zijn.

Dioraphte Literatour Prijs

Vorige week zijn de nominaties voor de Dioraphte Literatour Prijs (DLP) bekendgemaakt en is de stemperiode voor de Publieksprijs gestart. Via www.literatour.nu kan iedereen stemmen op haar favoriete boek. Vrijdag 27 maart worden de winnaars bekendgemaakt. De Dioraphte Literatour Prijs is dé prijs voor het beste boek voor jongeren. De prijs bestaat uit twee juryprijzen (in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en de categorie Vertaald) en een Publieksprijs. Vanaf dit jaar is de jury versterkt met twee jongeren. De drie winnaars ontvangen ieder een geldbedrag van € 15.000,-. 

Bron

http://literatour.nu/

Uitgeven

Techniek