Wie is wie in uitgeversland: Houtekiet

Wie is wie in uitgeversland: HoutekietHoutekiet is een Belgische uitgeverij, gevestigd in Antwerpen, die literaire romans, thrillers en non-fictie op de markt brengt van voornamelijk eigen bodem. Hier vind je schrijvers als Jo Claes en Etienne Vermeersch.

Fonds

Op het gebied van fictie zijn in het fonds van Houtekiet zowel literaire romans als misdaadromans te vinden. Houtekiet staat voor vertrouwde namen, maar ook juist nieuw talent. Ook non-fictie is een belangrijk deel van het fonds, en op dit gebied richt de uitgeverij zich op historische, economische, filosofische, wetenschappelijke en medische onderwerpen.

Geschiedenis

Uitgeverij Houtekiet is opgericht in 1986 en genoemd naar de roman van Gerard Walschap. De eerste uitgever was Julien Weverbergh. Sinds 2015 is Houtekiet als enige Belgische uitgeverij onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep, waar ook bijvoorbeeld Ambo|Anthos en Luitingh-Sijthoff onder vallen.

Meer weten? Kijk op de website van Houtekiet.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.