Start » Nieuws » Wie is wie in uitgeversland: Blossom Books

Wie is wie in uitgeversland: Blossom Books

31 Augustus 2017

 Blossom BooksBlossom Books is een jonge uitgeverij gericht op jongvolwassenen, vooral meiden, vanaf 14 jaar. In de jaren sinds de oprichting heeft de uitgeverij zich stevig op de kaart weten te zetten in het young adult genre.

Positieve boeken voor meiden

Aanvankelijk richtte Blossom Books zich vooral op chicklit en fantasy voor tienermeiden, maar inmiddels krijgen ze een steeds breder fonds met meerdere genres. Het belangrijkste vinden ze dat de leeservaring een positief gevoel moet opleveren. Boeken dus waarin de jonge lezers zich kunnen herkennen, waarbij ze kunnen wegzwijmelen of giechelen of die aanzetten tot nadenken.

Bij Blossom Books verschijnen veel boeken van buitenlandse auteurs, zowel in het Engels als in de Nederlandse vertaling. Zo zijn ze de uitgever van The Lunar Chronicles van Marissa Meyer en de Grisha-boeken van Leigh Bardugo.

Wie zit er achter Blossom Books?

De eigenaar van Blossom Books is Myrthe Spiteri. Zij richtte Blossom Books oorspronkelijk in 2010 op als imprint van Uitgeverij Kluitman, maar vanwege de grote groei ging de imprint vanaf 1 januari 2017 verder als zelfstandige uitgeverij. Spiteri wordt bijgestaan door redacteur Lotte Dijkstra, die ook al in het Kluitman-tijdperk actief was bij Blossom Books.

Meer weten? Kijk op de website van Blossom Books.

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Wie is wie in uitgeversland: Kluitman
- Vijf tips om realistische tienerpersonages te creëren
- 5 tips voor het schrijven van een chicklit
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!