Start » Nieuws » Wie is wie in uitgeversland: Atlas Contact

Wie is wie in uitgeversland: Atlas Contact

21 September 2017

 Atlas ContactAtlas Contact is een van de grootste literaire uitgeverijen van Nederland en Vlaanderen. De uitgeverij richt zich op zowel Nederlandstalige als vertaalde fictie en non-fictie. Onder andere Adriaan van Dis publiceert bij deze uitgeverij.


De veelzijdigheid van de wereld weerspiegelen

Atlas contact geeft zowel fictie als non-fictie uit, zowel Nederlandstalig van oorsprong als vertaalde werken. Ook de zakelijke kant wordt belicht: boeken op het gebied van management, economie en werk worden hier ook uitgegeven.

De uitgeverij wil met haar diversiteit aan schrijvers en onderwerpen de veelzijdigheid van de wereld weerspiegelen. Bij boeken wordt erop gelet of ze echt ergens over gaan. Ze moeten de geest verrijken, discussie verscherpen of het leven simpelweg mooier maken.

Onder de schrijvers die bij Atlas Contact publiceren vallen onder meer: Dimitri Verhulst, Stephen Covey, Vonne van der Meer, Adriaan van Dis, Haruki Murakami en Malcolm Gladwell.

Wie zitten er achter Atlas Contact?

Mizzi van der Pluijm is directeur-uitgever van Atlas Contact. Uitgever Nederlandse fictie is Tilly Hermans, voor non-fictie is dit Leonoor Broeder. De uitgeverij is verdeeld in drie afdelingen: fictie, non-fictie en business. Acquirerend redacteur voor de afdeling fictie is Jelte Nieuwenhuis, Marcella van der Kruk is acquirerend redacteur voor non-fictie en voor business is dit Pim van Tol.

Geschiedenis

Uitgeverij Atlas Contact heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1887. In dat jaar begon de uitgeverij als L.J. Veen, naar de naam van de oprichter. Een andere uitgeverij die nu onderdeel is van Atlas Contact was Uitgeverij Contact, opgericht in 1933. Het was deze uitgeverij die het dagboek van Anne Frank ontdekte en in 1947 uitbracht. Uitgeverij Atlas, opgericht in 1991, is zoals de naam al doet vermoeden ook een deel van de samensmelting tot Atlas Contact geweest, net als uitgeverij Augustus, door Tilly Hermans opgericht in 2001. Bovengenoemde uitgeverijen samen met Mouria en Business Contact vormen sinds de fusie in 2012 de uitgeverij Atlas Contact zoals wij hem nu kennen.

Meer weten? Kijk op de website van Atlas Contact

Met de vele grote en kleine uitgeverijen die het Nederlandse taalgebied rijk is, valt het niet mee om als aanstormend talent je weg te vinden. Wij helpen graag een handje door in deze serie de belangrijkste spelers in uitgeversland aan je voor te stellen.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Trending Topic: Uitgeverij Atlas Contact toch zelfstandig na staking schrijvers?
- Trending Topic: Wat is er aan de hand bij Atlas Contact?
- 7 manieren om op te vallen bij een uitgever
- Beter leren schrijven? Volg een schrijfcursus bij de Schrijven Online Academie


Like Schrijven Online op Facebook!

Like Schrijven Online op Facebook!

Vind ik leuk!
Verkoopt jouw boekhandel Schrijven Magazine?

Benieuwd of jouw boekhandel of kiosk Schrijven Magazine verkoopt? Zoek het op in de storelocator...

Zoek een verkooppunt

Door ervaren, professionele redacteuren. Goed én betaalbaar!

Meer informatie
Jouw verhaal laten bespreken in Schrijven Magazine?

Stuur het in voor Tekstuur Proza!  Meer informatie vind je in Schrijven Magazine.

Word nu abonnee!