Afbeelding

Iemand schrijft in een dagboek

Foto: Ketut Subiyanto via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #354 - Dagboek

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 354e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #354 - Dagboek

Door Lizette van Geene

''Ik reis nooit zonder mijn dagboek. Je moet altijd iets sensationeels hebben om in de trein te lezen,' schreef de Ierse schrijver en dichter Oscar Wilde. Wilde was niet de enige schrijver die een dagboek bijhield, en veel literaire dagboeken vonden na de dood van een schrijver hun weg naar publicatie. Beschrijf een dag uit je leven met in je achterhoofd de publicatie van jouw dagboek, nu of in de (nabije) toekomst. Gebruik max. 600 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Lizette van Geene schrijft korte verhalen, journalistieke en educatieve teksten in haar eigen vakgebied (arbeidsmarkt en loopbaanbegeleiding), blogt (soms geregeld) en werkt onder andere als schrijfcoach en recensente literatuur bij het Eindhovens Dagblad. Ze publiceerde de roman 'David en andere bewijzen van liefde,' en de verhalenbundel 'Een nacht om te horzelen.' Meer lezen van Van Geene? Bezoek hier haar website.