Afbeelding

Leeg terras

Foto: Kaboompics .com via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #353 - Het terras

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 353e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #353 - Het terras

Door Frank Noë

Veel verhalen die we toegestuurd krijgen voor schrijfwedstrijden bevatten maar weinig dialoog. Dat is jammer, want dialogen zijn een krachtig gereedschap voor elke schrijver. Daarom deze opdracht.

Schrijf een verhaal over twee ex-geliefden die elkaar na vijftien jaar voor het eerst weer zien. Ze hebben afgesproken op een terras. Beschrijf de ontmoeting en de onderliggende spanningen. Laat ze praten!

Maximum 400 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.