Afbeelding

Op het ritme van je favoriete muziek

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #351 - Op het ritme van je favoriete muziek

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 351e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #351 - Op het ritme van je favoriete muziek
Door Annemieke Heller

Muziek is voor veel schrijvers een inspiratiebron. Om in de juiste stemming te komen of gewoon lekker op de achtergrond terwijl je aan het schrijven bent. Deze week is jouw favoriete lied het uitgangspunt van de schrijfopdracht. Neem ons mee via jouw zintuigen en laat ons voelen wat jij voelt als je je favoriete muziek luistert. In maximaal 200 woorden maak je ons onderdeel van het lied terwijl we de muziek zelf niet horen. Een ultieme 'show, don't tell'-oefening. Of je vertelt om welk lied het gaat, is helemaal aan jou. Succes!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Annemieke Heller stuurde op haar twaalfde haar eerste manuscript naar een uitgever, studeerde Journalistiek en geniet al haar hele leven van schrijven. De freelance schrijfopdrachten voor verschillende media ruilde ze echter na een paar jaar in voor opdrachten in de boekenwereld, omdat daar toch echt haar passie ligt. Ze redigeert inmiddels voor een uitgeverij en begeleidt mensen via coaching bij het schrijven van hun boek. Op haar website Het Boek Project vind je meer informatie.