Afbeelding

Twee danseressen

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #350 - Mag ik deze dans van u?

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 350e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #350 - Mag ik deze dans van u?

Door Nadine van de Sande

Dansen is iets wat veel mensen leuk vinden. Maar de ene dans is de andere niet. Deze week ga je een verhaal schrijven van een danser(es) die plotseling een totaal andere dans op moet voeren voor publiek. Denk aan: de ballroomdanser moet gaan breakdancen, de tapdanser moet gaan buikdansen en de balletdanser moet plotseling een flamencovoorstelling geven. 

Het uitgangspunt is dat je danser in zijn of haar eigen danssoort professioneel en zelfverzekerd is, maar nu weer bij het begin moet beginnen. Dat terwijl dansen als geheel zijn of haar lust en leven is…  Het moet duidelijk worden wat voor ongemakken, onzekerheden, deuken in het ego en gênante gedachten dat teweegbrengt bij je personage. 

De uitwerking mag maximaal 400 woorden lang zijn.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool.