Afbeelding

Een gele en een blauwe voordeur naast elkaar

Foto: Skitterphoto via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #352 - Gluren bij de buren

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 352e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #352 - Gluren bij de buren

Door Johanna Müller

Een van de buren, die geregeld een praatje slaat met mijn echtgenoot zei: 'Ik zou je graag binnen willen uitnodigen, maar de realiteit is dat mijn gezin en ik enkel in de keuken leven.' Mijn man slikte. Toen trok die buur zijn deur open en liet een kale ruimte zien...

De opdracht deze week is. Je hebt een ontmoeting met iemand uit je buurt of verder weg. Beschrijf kort hoe die persoon eruit ziet en ga bij hem/haar op bezoek (een villa, een chalet, een kamer in het rusthuis, een rijhuis,...). Beschrijf, alsof de lezer op je schouder meereist, wat je ziet, hoe het interieur eruit ziet (rijkelijk, sjofel, vervuild, inspirerend,...). Op het moment dat je het huis of appartement verlaat zeg je iets over jouw impressies. Maakt het zo realistisch mogelijk.

Maximum 500 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.