Afbeelding

Nederlandse vlag

Foto: Marjon Besteman via Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #348 - Koningsdag

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 348e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #348 - Koningsdag

Door Mike van Holsteijn

Het is vandaag Koningsdag, een feestdag waaruit genoeg schrijfopdrachten voort kunnen komen. Iedereen is gekleed in oranje, de monarchie wordt gevierd en over het algemeen is de stemming in het land toch wel beter dan op andere dagen.

Dit jaar is dit de opdracht: Koning Willem-Alexander neemt een vrije dag en besluit om de troon voor vandaag aan jou te geven. Schrijf een verhaal van 300 woorden waarin je jouw dag als koning beschrijft.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.