Afbeelding

Kind houdt teddybeer vast

Foto: Skitterphoto via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #347 - Het meisje en de teddybeer

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 347e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #347 - Het meisje en de teddybeer

Door Johanna Müller

Het weer is mild en je zit op een bank in het park. Naast je op de bank zet een klein meisje van een jaar of tien haar teddybeer. Die is behoorlijk groot en  je vraagt je af waarom ze hem mee naar het park sleepte.

Ze onderbreekt haar spel geregeld om dingen tegen de beer te zeggen. Ze vraagt je ook om vriendschap te sluiten met de beer.

De opdracht voor deze week is: Maak hiervan een verhaal; beschrijf de plek waar je zit, het meisje, de beer, hoe je met haar praat en bovenal hoe jij dat gesprek aanknoopt met de beer. Wellicht ontdek je iets over de gemoedstoestand van het kleine kind?

Je hebt ongeveer 600 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.