Afbeelding

Koe in de wei kijkt in de camera

Foto: Alex Azabache via Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #346 - De koe

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 346e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #346 - De koe

Door Frank Noë

Een tijdje geleden kreeg ik een mail van een van de deelnemers aan de wekelijkse schrijfopdracht. Allemaal leuk en aardig die opdrachten, maar waarom niet wat vaker aandacht voor humor, satire of ironie? Hij heeft een punt. Daarom deze opdracht.
De situatie. Een boer (m/v) ontwikkelt de gave om telepatisch met koeien te kunnen communiceren.

Bizar? Zeker, maar wat zou dit betekenen? Hoe reageert de omgeving? Hoe reageren de koeien? Vanuit wie of wat vertel je het verhaal? Alles genres zijn toegestaan, als er maar op een of andere manier humor in zit. 

Maximaal 400 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.