Afbeelding

Pipetflesje

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #343 - Reukwater met effect

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 343e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #343 - Reukwater met effect

Door Johanna Müller

Als je terugkomt van de winkel, ontdek je, terwijl je alles uitpakt, een flesje reukwater dat op onverklaarbare wijze tussen je boodschappen is terecht gekomen. Hoewel je wat aarzelt om het te openen, doe je dat toch en ontdek je dat de geur (of is het iets anders?) dat uit het flesje ontsnapt een bijzonder effect heeft.

De opdracht van deze week luidt: Verzin een verhaal over dat vreemde flesje, beschrijf hoe het eruit ziet en wat je precies ruikt als je het opent, jij er aan ruikt of misschien laat je wel iemand anders snuiven? Maar wat gebeurt er dan?

Maak er een spannend, hilarisch of droef verhaal van. Maximum 600 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.