Afbeelding

Schrijfoefening

Foto: Pexels, cover Kelly Meulenberg

Wekelijkse schrijfopdracht #335 - Happy place (met winactie voor het boek Schrijverig!)

Deze week hebben we een gastcoach, Kelly Meulenberg! Extra leuk, we verloten haar boek Schrijverig onder de schrijvers die meedoen aan de schrijfopdracht. 

Opdracht #335 - Happy place

Door Kelly Meulenberg

Omdat we de komende weken nóg meer binnen moeten blijven, lijkt het me leuk om een uitstapje te maken op papier. Het is niet alleen leuk om even weg te dromen, maar je oefent meteen met het beschrijven van de setting – een waardevolle schrijfvaardigheid voor ieder type verhaal.
Deze oefening is gebaseerd op eentje uit mijn boek Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers.

“Verhalen draaien om personages en de dingen die zij doen, maar de plek waar ze zich bevinden heeft daar een grote invloed op. Je gedraagt je op een bruiloft anders dan op een begrafenis, om maar wat te noemen. Door die plekken goed te beschrijven, komt je verhaal nog meer tot leven voor je lezer.

Beeld je even in dat je tijd doorbrengt op de plek waar jij je het gelukkigst voelt. Dit kan een echte plek zijn of een denkbeeldige. Je slaapkamer, je ouderlijk huis, je vorige vakantiebestemming. Een strand, een bos, een besneeuwde bergtop. Wakanda, Midden-Aarde, een sprookjespaleis…

Hoe ziet deze plek eruit? Wat doe je hier? Zijn er andere aanwezigen? Wat neem je waar? Denk aan alle zintuigen, dus niet alleen aan wat je ziet: wat kun je hier horen, ruiken, proeven en voelen? … Wat maakt deze plek zo bijzonder voor je?” (Schrijverig, pagina 79)

De opdracht: schrijf een korte tekst tussen de 200 en 400 woorden over iemand die voor het eerst op deze plek komt. 

Winactie

Onder de schrijvers die meedoen aan de schrijfopdracht verloten we een exemplaar van Schrijverig! De spelregels:

  • Plaats je verhaal zoals hieronder beschreven.
  • Stuur voor 2 februari 23:59 een mail met je naam en een link naar jouw verhaal op het forum. Gebruik als onderwerp van de mail 'Winactie'. 
  • Ben jij de winnaar? Dan kan je een mail terug verwachten met de vraag voor je adresgegevens!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Afbeelding

Winactie Schrijverig

Kelly Meulenberg is schrijfster en schrijfcoach. Je kunt bij haar terecht voor online coaching, manuscriptbeoordelingen en schrijfbijeenkomsten (als de coronamaatregelen dat toelaten). In oktober 2020 verscheen haar boek Schrijverig: Het inspiratieboek voor beginnende schrijvers. Het boek staat vol tips en oefeningen om te beginnen met schrijven en lekker door te gaan.  

Service