Afbeelding

Schrijfoefening

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #333 - De onbreekbare belofte

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 333e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #333 - De onbreekbare belofte

Door Nadine van de Sande

Als je iets plechtig belooft kan dat grote gevolgen hebben voor je leven. Zweer je op het sterfbed van een geliefde dat je nooit werk zal doen dat je haat? Dat wordt lastig als je blut bent en niet aan ander werk kan komen… Wil je dolgraag een wereldberoemde zanger worden en beloof je jezelf nooit op te geven? Je zal jezelf dankbaar zijn als je op een enorm wereldpodium staat en je ondanks alle obstakels hebt doorgezet. 

Voor de schrijfopdracht van deze week ga je over een onbreekbare belofte schrijven. De invulling van die belofte mag je zelf bedenken. De voorwaarden zijn: 

  •  Je personage mag de belofte niet breken. Dat mag prettige of vervelende gevolgen hebben. Maak ook duidelijk dat het leven van het personage er heel anders had uitgezien als hij de belofte had gebroken. 
  • Uit je verhaal moet blijken waarom je personage het breken van de belofte niet als optie ziet. Waarom wil hij het breken van de belofte koste wat kost voorkomen? 
  • Het maximum woordenaantal is 500 woorden

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven.