Afbeelding

Schrijfoefening

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #328 - Objecten in huis

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 328e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #328 - Objecten in huis

Door Mike van Holsteijn

We kunnen in deze donkere dagen, waarin fysiek contact ontbreekt, allemaal wel wat affectie gebruiken. We hebben iets of iemand nodig om ons gerust te stellen, om ons verhaal bij kwijt te kunnen. Nu dat soms niet bij personen kan, moeten we andere dingen zoeken.

De opdracht: schrijf een verhaal van 300 woorden waarin een personage affectie zoekt bij een object in zijn of haar huis. Waarom dit object? Wordt hij/zij er misschien zelfs op verliefd

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mike van Holsteijn (1999) schrijft sinds enkele jaren aan één stuk door. Enkele werken zijn in verschillende bundels verschenen, waaronder gedichten en kortverhalen. Hiernaast doet hij actief mee aan zoveel mogelijk wedstrijden en hij heeft dan ook grote schrijfambities voor de toekomst. Momenteel zit hij in het derde jaar van de studie Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Utrecht, waar hij heeft gekozen voor het pakket Letterkunde. Eind 2018 verscheen een bundel van zijn hand, Van nog wat en alles, met daarin allerlei verhalen, gedichten en woordgrappen.