Afbeelding

Creatief schrijven

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #325 - De uitvaart

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 325e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #325 - De uitvaart

Door Frank Noë

Afscheid nemen is vaak zo pijnlijk dat we rituelen hebben bedacht om het enigszins draaglijk te maken. Corona zet een streep door veel van die rituelen. In deze schrijfopdracht gaan we onderzoeken wat het effect daarvan is.

De setting is een uitvaartcentrum. Je mag je verhaal schrijven vanuit de weduwe/weduwnaar, een familielid, een medewerker van het uitvaartcentrum, de overledene, een geheime liefde, etc.
Schrijf een tekst van max. 400 woorden over een uitvaart anno 2020.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.