Afbeelding

Schrijfoefening creatief schrijven

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #324 - Het Witte Huis

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller, Annemieke Heller en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 324e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #324 - Het Witte Huis

Door Johanna Müller

De strijd voor het Witte Huis bleef enige tijd spannend. Dat Witte Huis is per definitie een tijdelijke woonst. In de opdracht voor deze week ben jij de bewoner (of iemand van de entourage: een knuffeldier, een keukenhulp, de First Lady of wat dan ook) van het Witte Huis die de koffers moet pakken en vertrekken.

Schrijf een tekst van max. 500 woorden over je vertrek vanuit het Witte Huis en wat je erbij voelt. Maak er vooral een waardig afscheid van. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op mijn website.