Afbeelding

Schrijfopdracht zout op mijn huid

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #300 - Zout op mijn huid

Inspiratie om te schrijven haal je overal vandaan, ook uit andere boeken. Heb je wel eens een quote gepakt en deze als basis voor jouw verhaal gebruikt? In de schrijfopdracht van deze week gaan we daarmee aan de slag!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 300e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #300 - Zout op mijn huid

Door Lizette van Geene

Benoite Groult, schrijfster van onder andere de wereldwijde bestseller 'Zout op mijn huid,' schreef; 'Soms moet je anderen ontrouw kunnen zijn om jezelf niet ontrouw te zijn.' Schrijf een verhaal van maximaal 500 woorden met dit motto als thema. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Lizette van Geene schrijft korte verhalen, journalistieke en educatieve teksten in haar eigen vakgebied (arbeidsmarkt en loopbaanbegeleiding), blogt (soms geregeld) en werkt onder andere als schrijfcoach en recensente literatuur bij het Eindhovens Dagblad. Ze publiceerde de roman 'David en andere bewijzen van liefde,' en de verhalenbundel 'Een nacht om te horzelen.' Meer lezen van Van Geene? Bezoek hier haar website.