Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #299 - De laatste zin

Heb je wel eens nagedacht over het verloop van een verhaal nadat het is afgelopen? Of vond je de laatste zin van een boek ook een perfecte openingszin? In de schrijfopdracht van deze week gaan we daarmee aan de slag!

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 299e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #299 - De laatste zin

Door Odile Schmidt

Pak je meest geliefde boek uit de kast en schrijf de eindzin op. Schrijf nu een kort verhaal van maximaal 300 woorden met de eindzin als begin.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Odile Schmidt (1965) is een shadow artist die belangeloos het talent van anderen helpt ontwikkelen vanuit haar psychologische achtergrond. Ze stond in de laatste drie bundels van City2cities, Op Ruwe Planken en Naakte Lunch, haalde de top 100 van Turing gedichtenwedstrijd en verkent alles wat schrijven is, zoals song writing, voordragen, vertellen en lezen.