Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht #296

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #296

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #296.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Johanna Müller en Annemieke Heller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 296e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #296 - Gluren bij de buren

Door Johanna Müller

De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus in Nederland en Vlaanderen zijn gelijkaardig. Mensen worden aangeraden zoveel mogelijk thuis te blijven, bij ons heet dat Blijf in uw Kot.
Om inspiratie op te doen voor het schrijven is dat minder vanzelfsprekend, of net wel? De opdracht voor deze week luidt: Beschrijf vanuit je eigen huis een scene die zich zou kunnen afspelen in het huis van je buren. Je staat op afstand, dus er valt heel wat te interpreteren. Laat je creativiteit los en maak er een beschrijving van zodat we als lezer mee kunnen gluren met wat je vaststelde of meent vastgesteld te hebben. 400 tot 500 woorden volstaan.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…
Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.