Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht brief aan de koning

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #295

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #295.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 295e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #295 

Door Ingeborg van Buiten

We vieren dit jaar op 27 april Koningsdag op een ongebruikelijke manier. Velen van ons zullen met weemoed terugdenken aan de mooie Konings- en Koninginnedagen van de afgelopen decennia. Deel je mooiste herinneringen in een ludieke brief aan de koning, of aan een van zijn gezinsleden. En laat de hoop doorspreken voor de toekomst. Gebruik maximaal 400 woorden.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Ingeborg van Buiten (1972) werkte zo’n vijftien jaar als marketingmanager in het bedrijfsleven. In die periode deed ze veel ervaring op als eindredacteur van zakelijke uitgaven. In 2018 richtte ze YGG Marketing op en sindsdien werkt ze zelfstandig als marketingadviseur en redacteur. Vanuit haar passie voor boeken werkte ze in de afgelopen twee jaar aan het boek ‘Buitengewoon’, een ambachtelijke uitgave over natuur en minimalisme. Het boek verschijnt in de eerste helft van 2020. Je leest meer over Ingeborg op LinkedIn.