Afbeelding

Wekelijkse schrijfopdracht beer achter het raam

Foto: Pexels

Wekelijkse schrijfopdracht #292

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee aan onze wekelijkse schrijfopdracht. Deze week opdracht #292.

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Frank Noë, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, en Johanna Müller. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 292e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #292 - Beren

Door Mabel Verstappen

Het Covid-19 virus maakt ons dagelijks leven wat anders dan normaal. Kinderen spelen niet echt meer buiten, maar samen een stukje buiten lopen of fietsen mag nog wel. Om dit voor kinderen iets leuker te maken plaatsen nu veel mensen een beer voor het raam. Mocht je zelf naar buiten gaan kijk dan of je ergens zo'n beer ziet en bedenk een verhaal wat je aan kinderen zou kunnen vertellen over de beer. Wat maakt de beer mee en wat voor karakter heeft de beer. Probeer dit te doen met ongeveer 500 woorden. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Mabel Verstappen schrijft met name fictie en heeft een blog over haar maagverkleining. Ze heeft diverse schrijfcursussen gevolgd en blijft zichzelf hier met plezier in ontwikkelen. Momenteel werkt ze in het onderwijs als technisch onderwijsassistent. Haar website is kiwiofbanaan.wordpress.com

Techniek