Start » Nieuws » Wekelijkse schrijfopdracht #233

Wekelijkse schrijfopdracht #233

13 Februari 2019

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches. 

Wekelijkse schrijfopdracht 

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Katja de Vries, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mabel Verstappen, Mike van Holsteijn, Ingeborg van Buiten, Jacqueline van Zwieteren, Annette van der Meij en Johanna Müller.  Lees hieronder de 233e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen. Iedereen kan meedoen!

Schrijfopdracht #233 - Het boeket 

Door schrijfcoach Johanna Müller

Na een Europese vlucht stap ik naar het busstation onder Brussels Airport, om te wachten op een snelle busverbinding van de luchthaven naar huis. Er ligt een boeket bloemen op de bank. Enkel bloemen, geen mensen te bespeuren.  De ruiker oogt mooi, en de witte bloemen contrasteren met enkel donkerrode rozen.  De bloemen zijn vers. Is iemand die ruiker vergeten? Stond er iemand met vlinders in de buik tevergeefs te wachten tot de geliefde zou landen? Is het boeket uit een tas gevallen. Je kan daar heel wat verhalen rond bedenken.

Met Valentijnsdag in het verschiet, luidt de opdracht als volgt: schrijf een verhaal van ongeveer 700 woorden, waarbij de bloemen op de ene of de andere manier een rol spelen in het verhaal. Laat de bloemen mee helpen de emotie te bepalen van wat er gebeurt tussen twee of meer mensen, die verliefd zijn of waarvan de liefde niet beantwoordt wordt. Ontroerend of spannend, happy end of niet.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Johanna Müller (1963) is geboren met een schrijfmicrobe in het bloed. Schrijft vaak onder pseudoniem, zowel (gepubliceerde) opiniestukken als verhalen die op de eigen blog of op andere sites een plaats vinden. Vanuit haar professionele leven schreef ze al een tiental boeken; vakliteratuur over voornamelijk vrijwilligerswerk, als redacteur en/of eindredacteur. Ze bereidt op dit moment een manuscript voor. Houdt van literatuur. Grasduin zeker eens op: www.johannamuller.be.

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!
- Wekelijkse schrijfopdracht #232
- Wekelijkse schrijfopdracht #231
- 5 tips om je creativiteit wakker te schudden


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!