Afbeelding

Bron Pixabay

Wekelijkse schrijfopdracht #224

Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Jackman, Frank Noë, Nel Goudriaan, Janko Ekkel, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 224e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

trots schrijfopdrachtSchrijfopdracht #224 - Trots en vooroordeel

Door schrijfcoach Nel Goudriaan

De bekende roman Pride and Prejudicie van Jane Austen (uitgegeven in 1813) gaat over hoe trots en vooroordeel inwerken op de liefde. Het verhaal speelt zich af rond de eeuwwisseling van de achttiende en negentiende eeuw. Het boek is verschillende maken verfilmd. Het thema ‘Trots en vooroordeel’ is nog steeds actueel.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pride_and_Prejudice_(boek).

Opdracht:
Schrijf een verhaal (van niet meer dan 300 woorden) waarin trots en vooroordeel een eigentijdse rol spelen.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

 • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.

• Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.

• Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de coach

Nel Goudriaan schrijft (ultra)korte verhalen en gedichten. Ze werd winnaar van verschillende schrijfwedstrijden. Ze studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde in Utrecht en aan de Hogeschool Diemen haalde ze haar eerstegraads bevoegdheid Nederlands. Ze heeft gewerkt in het onderwijs.