Afbeelding

Beeld Pixabay

Wekelijkse Schrijfopdracht #158

Wekelijkse schrijfopdracht #158Behoefte aan feedback op je schrijfwerk? Doe dan mee met onze wekelijkse schrijfopdracht, uitgeschreven door onze professionele schrijfcoaches.

Wekelijkse schrijfopdracht

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Odile Schmidt, Wilma van den Akker, Corrie Gramser, Inanna van den Berg, Marije Catsburg, Elizabeth van den Dries, Nel Goudriaan, Blavatski en Greetje Kruidhof. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 158e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen

Wekelijkse schrijfopdracht #158 – Een oude koffer

Door schrijfcoach Nel Goudriaan

Een tijd terug zag ik op een verlaten landweg aan de kant van de sloot een oude koffer liggen. Ik fantaseerde over de eigenaar en over de inhoud van de koffer. Waarom legt hij/zij deze juist daar neer? Is de koffer leeg of vol, zo ja; met wat?

Schrijf een verhaal van maximaal 300 woorden:
- vanuit het perspectief van degene die de koffer daar deponeerde of
- vanuit het perspectief van de vinder.
Gebruik je zintuigen: wat ziet, voelt, hoort, ruikt, proeft de hoofdpersoon?

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'.
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook!

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken. 

Over de schrijfcoach 

Nel Goudriaan schrijft (ultra)korte verhalen en gedichten. Ze werd winnaar van verschillende schrijfwedstrijden. Ze studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde in Utrecht en aan de Hogeschool Diemen haalde ze haar eerstegraads bevoegdheid Nederlands. Ze heeft gewerkt in het onderwijs. 

Techniek