Afbeelding

Foto door Marc Brester

VOORPRET: Zo schrijf je over landschap – schrijflessen van Gerbrand Bakker

Bij het schrijven van een boek komen duizend-en-één dingen kijken, van het neerzetten van sterke personages tot het maken van een goede grap. In de nieuwe Schrijven Magazine-serie De specialist gaan schrijvers tot in detail in op een aspect waarin zij uitblinken. In het komende nummer: Gerbrand Bakker over het beschrijven van landschap. Wij publiceren voor.

Door Vivian de Gier

‘Ik ben een boerenzoon, opgegroeid op een boerderij in de Wieringerwaard. Als zo’n omgeving de eerste achttien jaar van je leven jouw habitat is, hoort die bij je, maakt die onderdeel uit van wie je bent. Ik was altijd buiten. Polsstokspringen. Hooi. Daardoor ben ik als mens erg gevoelig voor omgeving, voor stemming en sfeer, en zijn mijn personages ook bevattelijk voor omgeving en weersgesteldheid. Maar dat leg ik er niet opzettelijk in, dat gaat veel onbewuster.'

Wil jij weten hoe de prachtige landschapsbeschrijvingen in Gerbrand Bakkers romans ontstaan? Dan mag je het komende nummer van Schrijven Magazine niet missen. Neem vóór maandag 26 september 16:00 u. een abonnement, dan krijg je dit nummer thuis.

Word abonnee

Ook leuk als cadeau. (Vink ‘Ik wil dit abonnement cadeau geven’ aan.)

Techniek