Afbeelding

Janneke Sieblink

VOORPRET: 8 essentiële leestips van Janneke voor elke schrijver!

bol.com leestips boek bestellenBol.com is verreweg de grootste boekwinkel van Nederland en Vlaanderen. Het is een belangrijke kracht in het boekenvak. Samen met circa zeventig boekenspecialisten vormt Janneke Siebelink het boekenhart van bol.com. Ze geeft 8 schrijftips in 8 titels. Één daarvan geven we in deze preview van het komende nummer alvast weg.

Door Frank Noë

Tip 1:

De laatste getuige – Frank Krake 

‘Laat de volheid van het leven zien. In iedereen zit een verhaal. Sommige aspecten vergroot je uit, andere maak je minder belangrijk. Dat is jouw literaire techniek. De laatste getuige van Frank Krake is daar een goed voorbeeld van. De hoofdpersoon groeit op in een volkswijk in Amsterdam met een stiefvader die aan de drank is en die losse handjes heeft. De hoofdpersoon leert met die situatie omgaan door zich onzichtbaar te maken. Krake laat zien hoe die levensinstelling later essentieel blijkt. Uiteindelijk helpt dat de hoofdpersoon om drie concentratiekampen en een scheepsramp te overleven. Dan is een levensverhaal veel meer dan een opsomming van feiten.’ 

Alle tips van Janneke lezen? Je vindt ze in het komend nummer van Schrijven Magazine dat omstreeks 1 juni verschijnt. Wil je dit nummer niet missen, maar ben je nog geen abonnee? Profiteer vóór maandag 21 mei 16:00 u. van de introductieaanbieding, dan krijg je dit nummer thuis.

Word abonnee      Geef Schrijven Magazine cadeau