Afbeelding

Valentijnscadeau voor de schrijver in je leven

Foto: Pixabay

Valentijnsdag: 7 cadeaus voor de schrijver in je leven

Valentijnsdag komt rap dichterbij. Met Kerstmis heb je jouw geliefde al een cadeau gegeven, wat moet je nu weer verzinnen? Wanneer je geliefde een schrijver (of schrijfster) is, dan kun je een boek geven of een mooi notitieboek. Maar dat kan een stuk creatiever: doe inspiratie op met deze cadeautips! 


1. Q&A a Day for Writers

Dit boekje is speciaal voor schrijvers. Iedere dag van het jaar stelt het boekje je een vraag om je denkproces op gang te krijgen. Heeft jouw geliefde de laatste tijd weinig inspiratie? Geef dit boek en hij of zij zal je dankbaar zijn! Het laat je nadenken over onderwerpen zoals je allervroegste herinnering en dan: waarom denk je dat je van alle mogelijke dingen juist dat onthouden hebt? Hou er wel rekening mee dat de vragen en opdrachten in het Engels zijn. 

2. Mok met schrijversquotes

Voor schrijven heb je ook brandstof nodig – koffie! Wanneer jouw schrijver op een koude wintermiddag achter de computer kruipt, kan je hem/haar geen groter plezier doen dan een warm drankje. Hoe je dit nog iets extra’s kan geven? Door de koffie in te schenken in een eigen schrijversmok! Er zijn tientallen varianten te vinden. Met quotes als I write, what is your superpower? of It’s a good day to write

3. T-shirts met de tekst van favoriete boek

Sommige schrijvers willen hun liefde voor het geschreven woord ook uitdragen naar de buitenwereld. Een mok neem je niet elke dag mee, maar een T-shirt wel! Bijvoorbeeld een T-shirt van Litographs. Hierop staan thema’s, personages of een setting van bekende boeken afgebeeld. Als je wat beter kijkt dan zie je dat de afbeeldingen zijn gemaakt van woorden. Zo’n 40.000 woorden van het boek. Geef je geliefde voor Valentijnsdag een shirt met de teksten van Alice’s Adventures in Wonderland, The Great Gatsby of Little Women

4. Een goede tas

Elk moment van de dag ben je een schrijver. Wanneer je in de trein naar je werk zit en je hoort de persoon tegen over je leuke grap maken. Dan wil je die opschrijven. Natuurlijk heeft jouw schrijver al een eindeloze collectie notitieboeken, maar wat hij/zij misschien niet heeft, is een stevige tas. Er moet genoeg plek zijn voor die notitieboeken, tien pennen en dat boek dat je geliefde de hele dag meesleept. 

5. Koptelefoon

Soms wil een schrijver zich goed concentreren, ook als ze in een druk café werken of wanneer jij thuis de tv aan hebt staan. Geef dan een koptelefoon cadeau. Het is helemaal mooi als het een noise canceling koptelefoon is!

6. Schrijfcursus

Natuurlijk wil elke schrijver bijleren. Kom erachter over welke onderwerpen jouw geliefde graag meer zou willen leren. Ga dan op jacht naar de perfecte schrijfcursus om cadeau te doen. 

7.    Boek uit de Schrijfbibliotheek

Toch geen schrijfcursus? Misschien dan een boek over het schrijversvak. In de Schrijfbibliotheek zijn boeken te vinden over allerlei schrijfgerelateerde onderwerpen. Is je geliefde geïnteresseerd in een specifiek genre? Geen probleem. Of hij/zij nu graag kinderboeken schrijft, familiegeschiedenis, fantasy of science fiction, het is allemaal in de Schrijfbibliotheek te vinden.