Afbeelding

Rommelig bureau

Foto: Sander via Pexels

Schrijfopdracht: schrijf over een voorwerp

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 357e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #357 - Meewerkend voorwerp

Door Nadine van de Sande

Was je vroeger als kind ook zo dol op verhalen waarin je speelgoed ’s nachts tot leven kwam?
In deze schrijfopdracht ga je dat principe uitwerken en vertalen naar de volwassen wereld. 
Schrijf over een meewerkend voorwerp: 
Een voorwerp dat je voor je werk gebruikt, op je bureau ligt of een streamingsdienst of radiostation dat je altijd draait tijdens het werk, observeert hoe jij je werk doet, hoeveel plezier je daar (niet) in hebt en denkt er zo het zijne van: “Meid, doe eens niet zo paniekerig, die deadline komt wel af,” denkt je koffiemok op je bureau. “Yes, de promotie is binnen,” juicht je laptop je toe, terwijl die op de achtergrond Youtube draait met een kanaal met regengeluiden…

Je uitwerking mag maximaal 400 woorden lang zijn en moet geschreven zijn vanuit het gezichtspunt van het meewerkend voorwerp. 

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Nadine van de Sande is freelance copywriter en schrijfster. Op verhaalentaal.blog post ze wekelijks een uitgebreide tip voor creatief schrijven. Daarnaast doceert ze een cursus autobiografisch schrijven bij de ondernemersschool.