Schrijfopdracht: schrijf over een kibbelend stel

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 367e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #367 - Kibbelen

Door Johanna Müller 

Op een plein in het Duitse Zweibrücken staat een elektriciteitskast verfraaid met graffiti. Er staat op The Love, the  Pain.

Er staan tal van terrassen op dat plein en jij zit daar een koffie te drinken. Wat verderop zie je een jong koppeltje kibbelen. 

De opdracht is: beschrijf de beide partners, hoe ze eruit zien, hoe ze bewegen, maar misschien vang je ook nog iets op van het gesprek dat ze voeren? Bij het lezen van je verhaal, maximum 700 woorden moeten we iets voelen als lezer: sympathie, frustratie, kwaadheid op één van de partners?

Succes.

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Johanna Müller (1963) woont en werkt in Vlaanderen en schrijft meestal onder dit pseudoniem. Ze schreef al veel boeken over vrijwilligerswerk, vanuit haar professionele activiteit. Johanna houdt van literatuur en creatief schrijven. Er zit een manuscript in de pijplijn, dat er hopelijk dit jaar uit komt…

Mijn korte verhalen vind je op www.johannamuller.be.