Afbeelding

Roze opblaasflamingo

Foto: Toni Cuenca via Pexels

Schrijfoefening: spannend verhaal met een roze opblaasflamingo

Iedere week kun je aan de slag met een nieuwe inspirerende schrijfopdracht. De opdrachten worden om en om uitgeschreven door schrijfcoaches Frank Noë, Lizette van Geene, Mike van Holsteijn, Johanna Müller, Annemieke Heller, Lotte Petersen en Nadine van de Sande. Iedereen kan meedoen!

Lees hieronder de 360e opdracht, ga naar het forum van Schrijven Online en plaats je verhaal om gratis feedback te ontvangen.

Opdracht #360 - Roze flamingo

Door Frank Noë

Je kent ze vast wel: de roze opblaasflamingo’s die plotseling populair zijn geworden. Uit het niets waren ze er ineens, in enorme hoeveelheden. Een vlucht roze flamingo’s. Deze week draait de schrijfopdracht om zo’n flamingo. Schrijf een spannend, grappig of ontroerend verhaal waarin een roze opblaasflamingo voorkomt. We zijn benieuwd wat jullie er allemaal mee gaan doen. Maximaal 400 woorden. Succes!

Publiceren en feedback

Je kunt jouw verhaal publiceren op een speciaal onderdeel van het forum. Daar kunnen de schrijfcoaches en andere deelnemers feedback geven op het verhaal. Dat gaat zo:

  • Klik op deze link en voer jouw verhaal in (vergeet niet het nummer en de titel van de opdracht te vermelden in de onderwerpregel). Klik vervolgens op 'Bewaren'. Jouw verhaal is nu hier te vinden. 
  • Wacht op feedback of geef alvast feedback op andere verhalen.
  • Feedback geven op verhalen van voorgaande opdrachten mag natuurlijk ook! Andere verhalen zijn hier te vinden. 

Let op: je moet een profiel op Schrijven Online hebben om verhalen op het forum te kunnen plaatsen. Klik hier om een nieuw profiel aan te maken.

Over de schrijfcoach

Frank Noë is hoofdredacteur bij Schrijven Magazine en heeft meerdere boeken geschreven waaronder De vijfde dag, waarmee hij de longlist van de Jan Wolkers-prijs behaalde.