Afbeelding

Schrijfcursus Essays schrijven

Heb je interesse in zelfonderzoek, maar probeer je ook anderen te betrekken in vraagstukken die je aan het hart gaan? In de cursus ‘Essays schrijven’ leer je hoe je dit aanpakt. Je leert over techniek en stijl, over beschouwen en argumenteren, en leert en passant de verschillende essaygenres kennen. 

Schrijven Online Academie verzorgt al enige tijd de cursus Essays schrijven. De lessen zijn geschreven door Louis Stiller en de cursus is een tijd begeleid door Frans Stüger. Sinds 1 september heeft schrijfdocente Mirjam Boelsums de begeleiding overgenomen. Zij geeft ook de cursus Schrijven in scènes bij Schrijven Online Academie.

In elke les krijg je theorie, afgewisseld met oefeningen. Het geheel wordt afgesloten met een eindopdracht. Aan het eind krijg je advies over je sterke en zwakke kanten, en suggesties voor de volgende stappen die je zou kunnen ondernemen om je talent verder aan te scherpen.

Voor meer informatie en bestellen, klik hier. Wil je liever een andere schrijfcursus volgen bij Schrijven Academie? Dat kan, kijk hier voor alle cursussen die wij aanbieden. 

Over Mirjam Boelsums

Mirjam Boelsums, is behalve schrijver ook socioloog en documentairemaker. Ze schreef de roman Slangen aaien (Academica Literatuurprijs, longlist Libris Literatuur Prijs, nominatie Gouden Strop), de romanIn zeven dagen en de verhalenbundel Dronk. Ze maakte de documentaires Bovenbad (nom. Gouden Kalf) en En Passant en schreef vele documentairescenario’s. Ze publiceerde in tijdschriften als Vrij Nederland, de Groene Amsterdammer, de VPRO Gids en in diverse literaire tijdschriften (Nieuw Proza Prijs). Haar werk is in het Duits vertaald. Mirjam Boelsums heeft ruim twintig jaar ervaring als schrijfdocent. Voor meer informatie kijk op haar website: www.mirjamboelsums.nl.

Techniek