Afbeelding

Schrijf naar een penvriend tijdens de coronacrisis

Foto: Pexels

Schrijf naar een penvriend tijdens de coronacrisis met Pandemia Pen Pals

We zijn veelal thuis, we missen contact met vrienden en familie en je hebt misschien tijd te over. Hoe blijf je toch verbonden met anderen? Daarvoor zette Marie Vermeiren Pandemia Pen Pals op, zodat je een penvriend(in) kan vinden in deze vreemde tijden. Schrijf je ervaringen van je af, deel je dromen of zorgen met je nieuwe pen pal.


Hoe werkt het?

Iedereen mag meedoen! Je stuurt een mail naar pandemia.penpals@gmail.com, waarin je vertelt wat je verwachtingen zijn van de nieuwe vriendschap. Marie Vermeiren koppelt je aan iemand met gelijke verwachtingen en geeft je de emailgegevens van je nieuwe penvriend. Het contact verloopt dus via de mail en je kan samen bedenken of je mails stuurt of ingescande brieven. Of je elke week schrijft, elke dag of eens per maand. Alles kan! Kijk voor meer informatie op de website.  

Penvrienden

Marie verwachtte vooral ouderen te helpen, maar toen ze met het initiatief begon merkte ze dat met name jonge mensen zich aanmeldden. Jongeren die graag schrijven, of juist jongeren die hun ervaringen en gevoelens willen delen. Marie: “Ze zien dit als een kans om over zichzelf na te denken en om op een unieke manier een ander te ontmoeten. Daar schuilt ook een honger naar diepgaande gesprekken in, die je moeilijk kan stillen via sociale media. Uit de reacties merk ik dat het de Pen Pals deugd doet. Je hebt immers verbintenis nodig om te kunnen zijn, zeker nu.”

Ondertussen heeft Pandemia Pen Pals de eerste 80 aanmeldingen gehad, dus er zijn al een paar mooie vriendschappen ontstaan. Dus wil jij graag je ervaringen delen met anderen? Of lijkt het je leuk om weer ouderwets een penvriend(in) te hebben? Meld je dan aan