Start » Nieuws » Poetry International Festival Rotterdam

Poetry International Festival Rotterdam

19 Mei 2015

Van 9 tot 13 juni vindt het 46ste Poetry International Festival in de Rotterdamse Schouwburg plaats. Van dichters die de straattaal omarmen tot dichters die prediken dat het einde van de creativiteit in zicht is, iedereen krijgt een plekje op het Poetry Festival.

Reasons to be Cheerful

Een vol programma met masterclasses, optredens, twee prijsuitreikingen, de VPRO Poetry Academy, vertaalprogramma’s, poëziecafés en een filmprogramma. Poëzie is meer dan een reeks mooi bij elkaar passende woorden, het kan met een kritische houding in de actualiteit staan, kenmerken van een betoog hebben of humoristisch zijn. Onder het motto ‘Reasons to be Cheerful’ openen negentien festivaldichters het festival met vrolijk gestemde gedichten, filmfragmenten en muziek.

Meer informatie

Alle informatie over festival- programma vindt je op poetry.nl. Ook is er nog een extra programma op maandag 8 juni in de Cinerama in Rotterdam. Hier zal een avondvullend programma plaatsvinden in het teken van Poetry on / as Film, ook zullen hier twee dichtdocumentaires worden getoond.

LEZERSACTIE: 2e kaartje gratis!

Op 11 en 13 juni biedt Poetry International workshops en andere programmaonderdelen waar schrijvers echt wat van kunnen opsteken. Daarom profiteren lezers van Schrijven Magazine op die dagen van een speciale actiekorting: de 2e dagkaart gratis. Je kunt dus met z’n tweeën naar Poetry International voor slechts € 15,-. Je leest alles over deze actie in het juninummer van Schrijven Magazine, dat omstreeks 5 juni verschijnt.

Nog geen abonnee? Neem vóór dinsdag 26 mei 16.00 uur een actie-abonnement, dan krijg je het juninummer thuis.

Word abonnee

Bron: www.schrijvenonline.org

« terug naar het nieuwsoverzicht

Gerelateerd nieuws:

- 6 tips van festivalprogrammeur Mirthe Smeets
- 6 tips van festivalprogrammeur Mirthe Smeets - Vervolg
- Cursus gedichten schrijven
- Een goede haiku schrijven in 7 stappen
- Beter leren schrijven? Lees Schrijven Magazine!


Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!