Afbeelding

Bron: Pixabay

Overzicht literair nieuws week 50

Breng jezelf in één keer op de hoogte van het belangrijkste, interessantste en leukste literaire nieuws.

De jury van De Grote Poëzieprijs is bekend

De Grote Poëzieprijs is de opvolger van de VSB Poëzieprijs. De prijs gaat naar de beste Nederlandstalige dichtbundel van het jaar. De jury is nu bekend en bestaat uit hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Yra van Dijk, dichter Joost Baars, presentator en schrijver Adriaan van Dis, dichter en theatermaker Maud Vanhauwaert en documentairemaker en dichter Cindy Kerseborn. De winnaar van de Grote Poëzieprijs ontvangt een geldbedrag van 25.000 euro. Op 6 februari 2019 maakt de jury de genomineerden bekend en op 16 juni 2019 zal de prijs voor het eerst worden uitgereikt.

Bron: boeken over boeken 

Geert Mak schrijft vervolg op bestseller In Europa

Geert Mak schreef al eerder het boek In Europa, dat in 2004 werd uitgegeven. Dit boek werd een bestseller. In Europaverscheen in twintig talen en er werden 450.000 exemplaren van verkocht. Nu heeft Geert Mak een vervolg opIn Europageschreven. Dit boek wordt in het najaar van 2019 uitgegeven door Uitgeverij Atlas. Het vervolg richt zich met name op de eeuwwisseling van de 20enaar de 21eeeuw.

Bron: Nu.nl 

Genomineerde schrijvers voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018

Onlangs maakte Het BNG Cultuurfonds bekend wie de drie genomineerde auteurs zijn voor de BNG Bank Literatuurprijs 2018: Bertram Koeleman, Merijn de Boer en Nina Polak. De prijs richt zich op de oeuvres van Nederlandse auteurs van 40 jaar of jonger. De auteurs moeten minimaal twee literaire prozawerken hebben geschreven onder hun naam en mogen nog niet doorgebroken zijn. Ook mogen ze nog geen grote literaire prijs hebben gewonnen. De winnaar van de BNG Bank Literatuurprijs ontvangt een geldbedrag van 15.000 euro en een sculptuur en zal op 10 januari 2019 bekend worden gemaakt.

Bron: boeken over boeken  

Uitgeven