Afbeelding

Bron: Gorcumse literatuurprijs

Gorcumse literatuurprijs viert jubileum met een extra jongerenprijs

Ter ere van het jubileumintroduceert de Gorcumse literatuurprijs een tweede jongerenprijs voor klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.De jongerenprijs voor klas 4, 5 en 6 van het middelbaar onderwijs bestond al, net zoals de prijs voor volwassenen vanaf 20 jaar.

DeGorcumse literatuurprijs voortaan drie prijzen.De Stichting literaire workshop schrijft de Gorcumse literatuurprijs sinds 1988 uit voor Nederland en Vlaanderen. In 2018/2019 wordt de prijs voor volwassenen (vanaf 20 jaar) voor de 25stekeer uitgeschreven.

De Stichting literaire workshop biedt de Gorcumse middelbare scholen workshops aan met een bekende dichter/ schrijver/ spoken word person. De scholen worden hiervoor benaderd en men kan uiteraard rechtstreeks contact opnemen via de website. In samenwerking met de BiebAanZet en het Gorcums museum wordt jaarlijks voor volwassenen eenzelfde workshop georganiseerd in het museum. Hierover komt in de loop van november meer informatie op de website, via sociale media en natuurlijk in de regionale kranten.

In het jubileumjaar mag de inzending bestaan uit een gedicht of een verhaal. Het thema is VIEREN. 

In voorgaande jaren zijn er per keer tussen de 75 tot 250 inzendingen. Dat zet Gorinchem op de literaire kaart. Op naar veel inzendingen in het jubeljaar, doe ook mee!

Kijk voor de voorwaardes op www.gorcumseliteratuurprijs.nl. De sluitingsdatum voor inzenden is 31 maart 2019. De feestelijke prijsuitreiking is op donderdagavond 23 mei 2019.

Doel van de Stichting literaire workshop is het stimuleren van de expressiviteit in taal van jongeren en volwassenen in de zin van het schrijven en presenteren van eigen werk, door middel van het volgen van workshops en het meedoen aan de Gorcumse literatuurprijs.

Uitgeven